Непридатні отрутохімікати з Тинного хочуть вивезти за межі області

1430 0

Ми у соцмережах:

Непридатні отрутохімікати з Тинного хочуть вивезти за межі області

Сьогодні на засіданні бюджетної комісії міської ради розглянули проект рішення про внесення змін до бюджету міста на 2019 рік та виділення коштів для утилізації пестицидів, які аграрії використовували для захисту рослин ще за Радянського Союзу. Наразі отрутохімікати знаходяться у мікрорайонні Тинному.

Під час обстеження працівники ДСНС Рівненщини виявили, що пестициди вже 20 років зберігаються у семи бетонно-полімерних контейнерах, де знаходиться понад шість тонн непридатних для використання отрутохімікатів.

За результатами досліджень працівників обласного лабораторного центру, хлорорганічних, фосфорорганічних пестицидів та синтетичних піретроїдів поблизу контейнерів не знайшли.

У таких контейнерах отрутохімікати можуть зберігатися понад сто років, проте з часом вони можуть руйнуватися. Тому представники управління НС Рівненщини радять якнайшвидше вивезти ці контейнери з Тинного. Утилізацією пестицидів та агрохімікатів займається ТОВ «Еко-Нова», яке у місті Баранівці Житомирської області. Нині він не працює, але керівництво згодилося забрати контейнери з пестицидами з Тинного для зберігання на території заводу. Для того, аби вони перевезли контейнери, потрібно близько 402 тис грн.

Депутати ухвалили, що міський голова має подати офіційний запит до ТОВ «Еко-Нова», чи справді завод готовий взяти на зберігання пестициди з Рівненщини. Після того, як завод офіційно погодиться взяти на зберігання сім контейнерів отрутохімікатів, то комісія ще раз розгляне питання про виділення коштів.

Крім того, контейнери з отрутохімікатами також є на складі колишнього колгоспу у районні Басового Кута у Рівному та у Великій Омеляні.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також