Нігті ламкі й жовті. Чому?

327 0

Ми у соцмережах:

Нігті ламкі й жовті. Чому?

Стан нігтів може свідчити про загальне здоров’я. Розуміючи, як виявити та усунути незначні зміни в структурі нігтів, можемо зробити кроки для підтримання їхнього оптимального стану.

Ламкі нігті — шорсткі та схильні до розтріскування, є поширеною проблемою. Щоб покращити їхній стан, спробуйте втирати в нігті кокосову або олію чайного дерева. Крім того, використання лосьйонів, що містять альфа-гідроксикислоти або ланолін, може допомогти зберегти нігті зволоженими.

Слабкі нігті — м’які, які легко гнуться або ламаються, можуть бути наслідком хімічного впливу миючих засобів, кондиціонерів для білизни. Тому використовуйте рукавички при роботі з хімічними речовинами і дайте нігтям відпочити від лаку протягом тижня. За необхідності проконсультуйтеся з лікарем, який може призначити полівітамінні таблетки для їхнього зміцнення.

Гребені на нігтях можуть свідчити про сухість шкіри або й про таке шкірне захворювання, як екзема. Вертикальні гребені часто зустрічаються у людей похилого віку і можуть бути наслідком уповільненої регенерації клітин. Однак горизонтальні гребені можуть бути ознаками більш серйозних захворювань. У таких випадках дуже важливо виявити та усунути першопричину. Якщо стан не покращується, рекомендується звернутися до лікаря.

Жовті нігті — відновити їхній природний колір можна, якщо обходитися без лаку протягом двох тижнів. Крім того, перед сном можна наносити олію чайного дерева або вітамін Е, які допоможуть покращити їхній колір. Якщо ці засоби виявляться неефективними, рекомендується проконсультуватися з лікарем для подальшого обстеження.

Білі плями або лінії на нігтях — зазвичай свідчать про дефіцит цинку або алергічні реакції на засоби для догляду, такі як лак або блиск. Якщо ви помітили ці плями, утримайтеся від використання засобу для нігтів, щоб запобігти подальшим алергічним реакціям. Забезпечення достатнього споживання цинку також може виявитися корисним.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також