Ніколи не робіть це, якщо хочете приготувати ідеальні деруни: як правильно терти картоплю

Коли картоплю для дерунів натирають на дуже дрібній тертці, результат часто буває не таким, як очікують. Замість хрумкої, добре сформованої страви – виходить водяниста та клейка.

1 хв. читання

Що не так із дрібною терткою?

Дрібна тертка руйнує клітинні стінки картоплі. Замість пружної стружки ви отримаєте водянисте пюре. Цей процес вивільняє не лише надмірну кількість соку, але й найцінніший компонент – крохмаль. А саме він виступає природним клеєм, що зв’язує масу та надає їй форму. І втративши крохмаль, ваша страва не стане хрусткою та цілісною.

Окрім цього кашоподібна маса миттєво окиснюється та темніє, адже площа контакту з повітрям стає більшою.

Тому краще використовувати тертку з великими отворами, адже замість того, щоб розривати, вона акуратно нарізає картоплю на тонкі окремі волокна. Завдяки цьому крохмаль залишається всередині, а структура зберігається. Також велика смужка картоплі значно менше виділяє соку, тому вам не доведеться вітискати масу до останньої краплі чи додавати зайву ложку борошна.

Zaxid.net.

Поділитися цією статтею