Ніжна ягода

1241 0

Ми у соцмережах:

Ніжна ягода

Вчені наголошують, що у людини, яка стежить за своїм здоров'ям, ягоди повинні бути в раціоні щодня. Малина — одна з найніжніших і найсмачніших ягід літнього сезону.

У малині багато вітаміну С, калію і магнію. Ці ягоди очищають кровоносні й лімфатичні судини від холестеринових бляшок, зміцнюють серцевий м'яз і виводять з організму шлаки. Саліцилова кислота, яка міститься в ягоді, має протизапальний ефект, що дуже важливо для хворих на артрит і артроз.

Робота травного тракту нормалізується за рахунок клітковини і пектину в малині. А фруктові кислоти позитивно впливають на відхилення в травленні, викликані низькою кислотністю. При простудних захворюваннях відвар з ягід малини пом'якшує і знімає запалення горла. Також він має відхаркувальний ефект, виводить мокротиння з бронхів, очищає їх від слизу.

Нещодавні дослідження вчених довели, що антиоксиданти малини запобігають чоловічому безпліддю. А вітамін С і магній підвищують чоловічу фертильність і рівень тестостерону. Жінкам же корисні властивості малини допомагають легко пережити клімакс.

Але ця ароматна ягода може викликати шкірну алергічну реакцію, особливо, якщо її вживати у великій кількості. Малина може спровокувати загострення при проблемах зі шлунково-кишковим трактом, гастриті й виразці. Для тих, у кого є порушення в роботі нирок, малина також протипоказана. Її сечогінний ефект створить додаткове навантаження на хворі нирки. Ягоду не рекомендують вживати при бронхіальній астмі й наявності поліпів у носі. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також