Нові маршрути залишаються без автобусів

1683 0

Ми у соцмережах:

Нові маршрути залишаються без автобусів

Як тільки трохи подешевшало пальне, на дорогах Рівного збільшилась кількість пасажирських мікроавтобусів. Той факт, що здебільшого саме від вартості пального залежить періодичність руху транспорту, підтверджує й ситуація з автобусами, які курсували за новими маршрутами — №1 та №2. Міська влада дуже хвалилась, що саме за її сприяння запустили ці нові маршрути, і перевізники погодились не тільки перевозити усіх без винятку пільговиків, а й утримувати вартість проїзду на рівні 2 грн.50 коп. Але так тривало не довго.

Ще взимку містом перестали курсувати автобуси за маршрутом №1, які возили пасажирів з "Ювілейного" до льонокомбінату, бо перевізник не міг окупити навіть солярку, яку вони спалювали. А тепер відмовляється працювати й інший перевізник — з маршруту №2, який з'єднує "Північний" з торговими центрами на вул. Макарова. Проблема не тільки в дорогому пальному, а й у тому, що держава не платить компенсацію за перевезення пільговиків. Віталій Миронюк, начальник міського управління транспорту і зв'язку:

— Заправка одного автобуса на день коштує 1000-1200 гривень, залежно від дальності рейсів. Тож перевезення стали невигідними. Пан Крук, який обслуговує маршрут №2, приходив в управління і попереджав, що припинятиме роботу. Ми його просимо почекати — можливо, ситуація зміниться. Наскільки мені відомо, частинка субвенції з державного бюджету в Рівне вже надійшла, хоча на рахунок перевізника як компенсація за перевезення пільговиків поки не потрапила.
Олена ВЛАСОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також