Квітник біля хати подорожчав… у 33 рази

4217 0

Ми у соцмережах:

Квітник біля хати подорожчав… у 33 рази

Майже 660 гривень замість 20 тепер платитиме у рік рівнянка Оксана Крижанська — всього лиш за оренду клаптика землі біля будинку на вулиці Новій, де вирощує квіти. Минулого четверга жінка прийшла на сесію міськради просити, щоб їй розірвали договір оренди, бо не в змозі віддавати суму, яка нині зросла у 33 рази.

квитники платити

На фото: хатинка Сергія Васильчука, заступника міського голови, який також має квітник на подвір’ї. Фото Олександра Поліщука
Оксана Крижанська, рівнянка: — Цією землею наша родина користувалася упродовж багатьох років. Спочатку за квітник площею 0,6 сотки платили 14 гривень у рік, потім стало 20. А цього року орендна плата раптом зросла майже до семи сотень! З такими розцінками квітник став розкішшю. Мій прадід, який походить із роду корінних рівнян Дзіваків і похований на Грабнику, свого часу подарував Рівному землю під забудову школи, бо хотів, щоб дітям було де вчитися. А тепер місто нам назустріч не йде, хоч як тих депутатів не проси. Але в такій самій ситуації, як і я, опинилося дуже багато простих людей, і вони теж будуть ходити на сесії. Роман Гресько, начальник управління Держземагентства у місті Рівному: — Плата за оренду землі під житлове та гаражне будівництво зросла майже у 33 рази, а за ділянки сільськогосподарського призначення — у 30 разів. Але це не аргумент для розірвання договору оренди. Відмовлятися від тієї ділянки п.Крижанська навряд чи буде, бо вона знаходиться за парканом біля будинку. Тому я закликав депутатів не підтримувати її прохання. Інакше завтра до сесійної зали міської ради прийдуть десятки ще й юридичних осіб і теж вимагатимуть розірвати договори оренди, бо не в змозі платити за землю. Міська влада підготувала уже 1200 позовів до орендарів земельних ділянок, щоб вони уклали додаткові угоди і платили орендну плату, враховуючи останні зміни у законодавстві.
Олена ВЛАСОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також