Новий король Британії взяв ім’я Чарльз III

1883 0

Ми у соцмережах:

Новий король Британії взяв ім’я Чарльз III

Прем’єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс під час звернення до нації у зв’язку зі смертю королеви Єлизавети II оголосила, що новий король узяв собі ім’я Чарльз III (Charles III).

- Королева Єлизавета залишила по собі величний спадок. Сьогодні, як і вже протягом понад тисячі років до того, корона переходить нашому новому монарху, новому главі держави – Його Величності королю Чарльзу III, – сказала Трасс.

Європейська правда повідомляє: під час звернення Трасс також назвала смерть королеви "величезним шоком для нації та світу" й назвала Єлизавету II "каменем, на якому була побудована сучасна Британія", і "самим духом Великої Британії".

- Боже, бережи короля, – додала британська прем’єрка, відсилаючи до назви гімну Сполученого Королівства, який за правління Єлизавети II називався "Боже, бережи королеву".

Чарльз став найстарішим монархом в історії Британії, що коли-небудь сходив на престол. Його дружина – 74-річна Камілла – отримає титул королеви-консорта. Це означає, що дружина короля має рівний із ним соціальний статус і має жіночий еквівалент його монархічного титулу.

Як повідомлялося, у віці 96 років у шотландському замку Балморал померла королева Великої Британії Єлизавета II.

В останні місяці ЗМІ повідомляли про проблеми зі здоров’ям Єлизавети II, через які їй було важко пересуватися. У результаті вона не була присутня на низці заходів.

У Великій Британії, а також усіх країнах Співдружності Націй розпочалася десятиденна жалоба у зв’язку зі смертю королеви Єлизавети II. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також