Новий власник заманюватиме рівнян на великий балкон

3187 0

Ми у соцмережах:

Новий власник заманюватиме рівнян на великий балкон

Ще на початку жовтня на другому поверсі триповерхового будинку на вулиці Чорновола почали будувати незрозумілу конструкцію над магазином. Помітили її й працівники управління архітектури і знайшли підприємця, який почав самовільну реконструкцію в центрі міста. З’ясувалося, що у майбутньому це має бути широкий балкон, який стане частиною нового закладу.

Міська влада зобов’я­зала архітектора Віталія Міщука не обмежуватися лише кафетерієм, а подумати, що робити з усім фасадом. Адже магазини та аптеки, які функціонують на першому поверсі цього будинку, й так його вигляд уже зіпсували.

Валентин Дем’янов, рівненський архітектор:

— Цей будинок побудували німецькі військовополонені. Ще 25 років тому в усіх квартирах цього будинку мешкали люди. Однак згодом його мешканці почали продавати квартири під об’єкти торгівлі. Особливо гостро тоді стояло питання першого поверху, щоб після усіх реконструкцій споруда не була знищена як архітектурний об’єкт. Міським архітекторам тоді доручили придумати, як стилізовано відділити перший поверх, де зараз знаходяться магазини та аптеки, від іншої частини будинку. Було побудовано невеликі арки, на фасаді витримано білі кольори та зроблено стилізований дашок. Так було колись. А зараз там хто як хоче, так і облаштовує свої вивіски. Наприклад, магазин «Бахус» зробив такі вивіски, які перекреслюють всю концепцію фасаду того будинку.

Андрій Юрков, начальник відділу генплану та розвитку Рівного:

— Підприємець хоче реконструювати балкон на другому поверсі. Оскільки це центр міста, то його пропозиція була винесена на містобудівну раду. Архітектори запропонували, щоб підприємець розробив рішення про облагородження усього будинку. Тоді усі наступні орендарі, які захочуть робити ремонт, користуватимуться уже готовою концепцією опорядження усього фасаду будинку.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також