Обласна рада вимагає створити реєстр терористів

996 0

Ми у соцмережах:

Обласна рада вимагає створити реєстр терористів

На позачерговій сесії обласної ради фракція "Батьківщина" попросила депутатів підтримати їхнє звернення до Верховної Ради та прем'єр-міністра, щоб вони все зробили, аби ДНР та ЛНР в Україні та у світі офіційно визнали терористичними організаціями. 59 із 63 обласних депутатів звернення підтримали. А після голосування навіть попросили висвітлити на табло, хто ж не натиснув "за". Депутати, що не натиснули кнопку, виправдовувались — не встигли або вийшли.

На позачерговій сесії обласної ради фракція "Батьківщина" попросила депутатів підтримати їхнє звернення до Верховної Ради та прем'єр-міністра, щоб вони все зробили, аби ДНР та ЛНР в Україні та у світі офіційно визнали терористичними організаціями. 59 із 63 обласних депутатів звернення підтримали. А після голосування навіть попросили висвітлити на табло, хто ж не натиснув "за". Депутати, що не натиснули кнопку, виправдовувались — не встигли або вийшли. У депутатському зверненні, зокрема, йдеться про таке:

"Якщо Україна на офіційному рівні визнає так звані Донецьку та Луганську народні республіки злочинними, збройними угрупованнями, міжнародні інстанції зможуть офіційно засудити і дії Росії, яка підтримує і ЛНР, і ДНР. Росія вводить на територію України все нові і нові війська, маскуючись під так званих "добровольців-миротворців", які захищають Новоросію. Прихована агресія Росії коштувала нам тисячі життів кращих синів та дочок, знищеної інфраструктури Донецької та Луганської областей. Весь світ засуджує ці терористичні військові угруповання за збитий пасажирський літак Boeing-777, неприхований розстріл з артилерійських установок "Град" мирного населення у Волновасі та Маріуполі. Також ми звертаємось до Кабінету Міністрів України з проханням негайно сформувати реєстр терористичних організацій та здійснювати суворий контроль за операціями, пов'язаними з фінансуванням та постачанням матеріальних ресурсів терористичним організаціям, а також перекрити всі канали їх фінансування".


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також