«Обманюють московські священики, а не Муляренко», - прихожани храму в Жалині, які перейшли до ПЦУ

5649 0

Ми у соцмережах:

«Обманюють московські священики, а не Муляренко», - прихожани храму в Жалині, які перейшли до ПЦУ

У селі Жалин Костопільського району місцева святиня таки перейшла до Православної Церкви України.

Прихожани храму спростовують повідомлення Сарненської єпархії УПЦ МП, в якому йшлося, що ніякого переходу від Московського патріархату не відбулося, а голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко помилився, коли анонсував про перехід.

- Як тільки Україна отримала Томос, то ми вирішили змінити єпархіальну приналежність. Це рішення було прийнято ще 17 січня. Тоді у селі було зібрано 333 підписи, з них «за» перехід до ПЦУ – 287 людей, «за» російську церкву – 14, утрималося – 32. Після цього , 21 січня, відбулися збори. Їх відвідало 97 селян, 90 осіб висловилися за перехід, 5 – утрималася, 2 - були проти. Наш отець Ігор теж був присутній на цих зборах. Однак він поки не наважився перейти до ПЦУ разом із громадою. Люди хочуть, щоб був він, але якщо він відмовиться, то проситимемо у Рівненської єпархії призначити нам нового священика, - розповідає прихожанка храму Ніна Боришкевич.

За її словами, усі документи для переходу готові. Їх мають тільки зареєструвати.

Додамо, що з УПЦ МП до ПЦУ вже вирішили перейти громади у селах Деражне Костопільського району та в селі Урвенна Здолбунівського району.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також