Очікується погіршення погодних умов

1397 0

Ми у соцмережах:

Очікується погіршення погодних умов

29-30 січня на території Рівненської області очікується погіршення погодних умов.

А у вівторок, 28 січня, на дорогах буде погіршення дальності видимості до 500 метрів  і менше. Упродовж усього дня у Рівному буде 
триматися хмарна погода. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий дощ. Мінімальна температура повітря -2° , а максимальна +6°.

За останні 130 років день 28 січня був найтеплішим у 199 році, коли термометри показували 8.5° , а найхолоднішим - у 196 році, кои на них було -21.7°. 

Народний прогноз погоди: 28 січня вшановується пам’ять преподобного Павла Тивейського та Іоанна Кущника. У минулі часи була така приказка: “Петро-Павло дня добавив”, що вказувало на збільшення світлової частини дня. У давнину, щоб дізнатись погоду, спостерігали за небом. Якщо зірки сильно блищать, то бути морозу, а якщо вони тьмяні, то буде тепло. Якщо з півночі приходили хмари, то відлиги не чекали. Сніговий буран вдень на Павла передвіщав міцний мороз вночі.

А ГУ ДНСН на Рівненщині повідомляє, що 29-30 січня очікується ускладнення погодних умов: помірний мокрий сніг, налипання мокрого снігу, утворення снігового покриву висотою 1-3 см, на дорогах ожеледиця, пориви західного вітру 15-20 м/с (І рівень небезпечності, жовтий).

Такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць.

Рятувальники ДСНС закликають громадян та водіїв бути уважними та обережними на автошляхах. У випадках надзвичайних події негайно телефонуйте на спецлінії 101, 102 та 112. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також