Відмовляється від будь-якої допомоги: чому соціальні служби не можуть прихистити жінку, що оселилась на лавці біля автовокзалу

23052 0

Ми у соцмережах:

Відмовляється від будь-якої допомоги: чому соціальні служби не можуть прихистити жінку, що оселилась на лавці біля автовокзалу

Цю жінку вже давно можна помітити на лавці біля Рівненського автовокзалу. Вона постійно привертає увагу перехожих. Хтось навіть намагається допомогти жінці.

Як розповіли «РВ» в Рівненському обласному центрі з надання соціальних послуг, жінку звати Валентина. Ночує вона на цьому місці принаймні з весни минулого року.

 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

У Рівному жінка, хвора на відкриту форму туберкульозу, ночує на лавці на зупинці, поширює інфекцію і нікому до цього нема діла Цей знімок я зробила на зупинці громадського транспорту поблизу Центрального автовокзалу у Рівному по вулиці Київській. Тут закутана у море шмаття спала жінка. Сотні  людей проходили повз лавку і ніхто навіть не наважився з’ясувати, може, людині зле, а може, вона вже замерзла на холоді, бо не ворушилася. Надворі ж  зимно - мінус 2. Згодом з’ясувалось, що жінка хворіє відкритою формою туберкульозу і нікому до неї нема діла. Тим часом повз неї проходять сотні людей, які теж можуть заразитися. Куди дивляться соціальні служби і поліція? Авто - Любов ДАНЮК. #rivne #рівне

Допис, поширений Rivne 1283 (@rivne_1283)

За словами заступниці директора центру Наталії Микити, жінці неодноразово пропонували притулок, утім, вона відмовляється від цього. А силоміць забрати до себе не можуть.

- На жаль, вона має вади зору – практично не бачить. Але справа в тому, що вона офіційно відмовляється отримати будь-яку допомогу. Ми час від часу завозимо речі, але вона не хоче їхати у притулок. А з соціальними працівниками та поліцією вона не йде на контакт, – каже Наталія Микита. – Ми її у будь-який час можемо прийняти, але вона не їде, і їй вигідна ситуація, яка в неї зараз. Не можу сказати, що їй дуже добре, бо вона все-таки на вулиці.

- Нам часто дзвонять люди і питають: як нам діяти. Ми кажемо, якщо ви зможете її вмовити приїхати до нас, то ми її в будь-який час приймемо… У нас є постійні скарги про те, що вона там лежить, але я правда нічого не можу вдіяти. Їй так добре – люди дають гроші, люди дають їсти. У неї є молодший супутник, молодший хлопчик, який доставляє їй все необхідне, – розповідає Наталія Микита.

Інформацію про те, що жінка нібито хворіє на відриту форму туберкульозу, про що пишуть у соцмережі, підтвердити також не можуть, оскільки для цього слід провести обстеження.

- Аби викликати «швидку», щоб її завезли в тубдиспансер – це треба також побачити, як людина реагує. Таке відчуття, що у неї є проблеми із психікою теж. Очевидно, вона зневірилася у людях, може, це якийсь алкогольний стан, – говорить Наталія Микита.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також