Офіси у центрі Рівного — замість таксофонів

4207 0

Ми у соцмережах:

Офіси у центрі Рівного — замість таксофонів

Торік навесні таксофони зникли з вулиць Рівного — «Укртелеком» їх демонтував як збиткові. В тому числі й ті сині кабінки (на фото), які стояли у центрі Рівного біля «Укртелекому». Натомість звільнилась смужка землі, на якій вони стояли. Ще навесні торік ця ділянка, яка відноситься до земель запасу міста, нікого нібито й не цікавила. А нещодавно тут з’явився дерев’яний паркан.

З’ясувалося, що «Укртелеком» віддав в оренду свої підвальні приміщення підприємиці Лейлі Біцюк, яка займається нерухомістю, роздрібною торгівлею та надає послуги перукарень і салонів краси. А ще є дружиною колишнього голови Млинівської райдержадміністрації Дениса Біцюка.

Оскільки будівля, яка належить «Укртелекому» та «Укрпошті», має архітектурну цінність, то запропоновані зміни обговорювали на засіданні містобудівної ради ще 18 жовтня 2019 року. Дискусії викликало бажання орендарки облаштувати окремий вхід з вулиці до підвальних приміщень. Тоді завідувачка кафедри архітектури та середовищного дизайну НУВГП Ольга Михайлишин звернула увагу ради на те, що ці зміни призведуть до зменшення газону в центрі міста, а прозорий навіс зіпсує вигляд фасаду.

Андрій Юрков, заступник начальника міського управління архітектури:

Після того, як усі зауваження щодо реконструкції від архітектурної ради було враховано, підприємиці було видано містобудівні умови та обмеження на реконструкцію підвального приміщення.

Денис Біцюк, ексголова Млинівської РДА:

«Укрпошта» та «Укртелеком» по всій державі через аукціони передають в оренду вільні приміщення. Схожа ситуація була і на Соборній у Рівному. Моя дружина офіційно виграла аукціон. Загалом на цокольному поверсі було п’ять невеликих кімнат, які вирішили з’єднати в одне офісне приміщення. Тепер займатиметься там підприємницькою діяльністю. Також під час реконструкції було запропоновано зробити приямок, щоб клієнти могли зайти до офісу.

До речі, Денис Біцюк працював в управлінні містобудування і архітектури на посаді начальника юридично-організаційного відділу. У 2019 році був відібраний через платформу LIFT на посаду керівника Млинівської РДА, на якій пропрацював до кінця червня 2020 року.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також