Огляд Honor 8X: титан середнього сегмента

523 0

Ми у соцмережах:

Огляд Honor 8X: титан середнього сегмента

Раніше діагональ екрану 6,5 дюймів була психологічним межею для смартфонів — в народі їх прозвали «лопатками».

Але сьогодні пристрої з величезними дисплеями вже не викликають незручностей — спасибі мінімальним рамок. Одним з таких став новий Honor 8X. З'ясуємо, чи може він запропонувати щось крім великого екрану в компактному корпусі.

Компактніше, ніж здається

Береш Honor 8X в руку і дивуєшся: як вони примудрилися засунути сюди 6,5 дюймів? А потім згадуєш про безрамковий, витягнутий екран і маленьку «чубчик». Так і отримали ставлення дисплея до передньої поверхні 91%. Це навіть більше, ніж у останніх iPhone.

Адекватні габарити та округлені кути алюмінієвої рами додають зручності — апарат легко лягає в долоню. І так само легко з неї вислизає, тому краще відразу надіти чохол.

Дизайн і конструкція

Оскільки спереду місця для експериментів не залишилося, дизайнери відігралися на спинці смартфона. Падаюче на неї світло заломлюється безліччю шарів скла і відбивається від дзеркальної підкладки химерними візерунками. Відтінок змінюється в залежності від освітлення: тестовий зразок синього кольору на сонці спалахує всіма відтінками блакитного, а в темряві нагадує досвітнє небо. Цікаво подивитися, як виглядають в таких умовах червона і чорна версії. Довершує враження вертикальна матова смуга в районі камер.

Скляну симфонію перериває тільки гурток сканера відбитків пальців, розташований вище, ніж хотілося б власникам невеликих рук. При цьому він швидко і точно працює, а з урахуванням такої ж оперативної розблокування по обличчю про його існування можна забути. Любителі оплати за допомогою Google Pay будуть задоволені — ззаду є мітка NFC.

При погляді на нижній торець важко повірити, що смартфон 2018 року випуску. І якщо за 3,5-мм аудіороз'єм виробника можна похвалити, то застарілий micro-USB в новій моделі дивує.

Хорошого екрану має бути багато

Дисплей Honor 8X відкалібрований так, що за замовчуванням зображення природне, без перенасиченості. Любителі соковитих фарб можуть налаштувати картинку під себе. Втім, в розумних межах — довести екран до стану «як на старих Samsung» не вийде. Все ж перед нами сучасний і якісний IPS з відмінними кутами огляду і широким діапазоном яскравості. На сонці зображення не меркне.

Чорний колір не найглибший, навіть за мірками IPS. Помітно це насамперед при спробі приховати «чубчик» чорною заливкою рядка стану. У такому разі виріз виділяється на загальному тлі.

Медіа-можливості

Значна діагональ — те, що треба для відео та ігор. Будь-який контент на такому екрані виглядає виграшно, особливо якщо він адаптований до широкого формату 19,5:9. Те ж саме відноситься до інтерфейсу оболонки EMUI 8, який непогано використовує простір дисплея: робочий стіл і шторка легко вміщують п'ять іконок в ряд, доступний багатовіконний режим.

Смартфон може порадувати не тільки геймерів і кіноманів, але і любителів музики. Для них виробник залишив аудіороз'єм і попрацював над програмною частиною. Honor 8X отримав 10-смуговий еквалайзер Histen з набором пресетів. Головна його особливість у тому, що він працює як системний мікшер, а не обмежується лише додатком плеєра. Тобто пресети працюють у ВКонтакте, YouTube або FM-радіо (так-так, воно тут є). Звук в навушниках досить чистий і гучний.

Продуктивність та особливості нового Kirin 710

8X став першим апаратом Honor на базі SoC HiSilicon Kirin 710. Новий чіпсет в парі з 4 ГБ ОПЕРАТИВНОЇ пам'яті забезпечує блискавичну роботу інтерфейсу і солідний запас продуктивності в іграх.

World of Tanks: Blitz з максимальними налаштуваннями графіки і HD-текстурами йде з частотою 60 fps, зрідка падаючи до 30 в динамічних сценах. Injustice 2 видає стабільні 30 кадрів в секунду, при цьому нагрів батареї через 15 хвилин екшену не перевищив 35°C — відмінний показник.

Honor 8X першим у своєму класі отримав штучний інтелект. Новий SoC оснащений нейромережевих модулем NPU (neural processing unit). Хоча за рік його існування виробник так і не придумав нових сценаріїв застосування. ІІ раніше зайнятий прихованої від користувача оптимізацією продуктивності і енергоспоживання, а також працює над аналізом сцен при фотозйомці.

Камери

Основна камера смартфона складається з двох модулів: головного на 20 Мп з діафрагмою f/1.8 і «вічка» на 2 Мп, допомагає розмивати фон в портретному режимі.

Додаток камери нагадує про iPhone — режими зйомки в обох апаратах майже аналогічні. Відмінності лише у функціях: тут є просунуті ручні настройки і режим ІІ, в якому нейромережа визначає сюжет фотографії і виставляє найбільш підходящі параметри.

Відео пишеться у 1080p з частотою 60 кадрів в секунду. Для більш ефективного стиснення використовується кодек h.265. При цьому фокус періодично «плаває», а відсутність будь-якої стабілізації робить зображення дерганным.

Камера вийшла досить універсальною, хоча якість відео не назвеш ідеальним. Дуже добре себе показав нічний режим — він добре пригнічує шуми і робить фото більш деталізованими. Автоматична обробка знімків теж припала до місця, можна відразу заливати отримані шедеври в Instagram.

Автономність

На одній чаші ваг великий екран. На іншій — сучасний SoC і акумулятор ємністю 3750 маг. Підсумкова автономність хоч і не рекордний, але шукати розетку вечорами не змушує. Апарат витримав 13 годин програвання відео яскравості на 50%, а година гри в World of Tanks: Blitz витратив 20% заряду. При спокійному використанні смартфон працює два повних дні без підзарядки. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також