«Око дракона»: рівняни масово їдуть фотографуватись на космічну локацію поблизу Рівного

5395 0

Ми у соцмережах:

«Око дракона»: рівняни масово їдуть фотографуватись на космічну локацію поблизу Рівного

У соціальних мережах все більше рівнян хизуються красивими фото на фоні териконів та озера із яскраво зеленим кольром. У народі це місце називають «Око дракона».

Відомі блогери, путівники все частіше радять відвідати цю місцину на Рівненщині. Трапецеподібний білий насип утворився з відходів виробництва фосфатних добрив, а посередині - озеро з відпрацьованого мастила. Фосфогіпс - це побічний і практично не використовуваний продукт виробництва фосфатних добрив.

Портал ЧаРівне  підготував підбірку популярних світлин з соцмереж на «білих горах» поблизу Рівного. Додамо, що фосфогіпсові терикони знаходяться поблизу підприємства «Рівнеазот», села Рубче, Рівненського району. 

-  Я локацію випадково нагуглила. Ну, на фото виглядало середнє між Базальтовими стовпами та Памуккале (Туреччина). Як показує життя в соцмережах, тут зазвичай перебор з фільтрами, описами і завжди на межі «очікування/реальність», де реальність однозначно до фільтрів не дотягує. Я трохи офігіла, коли побачила ці терикони вживу. Виявилося, що колір - як води, так і скель - реальний, а масштаби вражають... в голові крутилося лише одне питання: навіщо людина таке наробила?! ? Людей, які сюди їдуть за фото, дуже багато. Автопарк солідний.  Хтось приїздить роверами та мотоциклами, навіть заїздить ними на самі гори, хоча попередження про зсуви пластів фосфогіпсу присутні, а розколи поверхні видимі навіть здалеку. ? Повертаючись до схожості Памуккале, скажу, що не варто все біле на світі порівнювати з курортом в Туреччині. В Рубче не курорт, повітря таке собі.  Бачила людей з дітьми - не впевнена, що такі варто їх з собою брати. А от що варто взяти - так це маску. Пилюку з териконів вдихати нікому не ок, та й в теплу погоду краще не їхати. ? Як добратися? Машиною з Луцька - до години часу, з зупинками на «подивитися на Клеванський замок». З Рівного є маршрутка до Рубче + 1,5 км пішки до самих Білих Гір. Мото та ровер - те саме, тільки більше фітнесу. ? До слова, фосфогіпс використовують як добриво та навіть для покращення радіаційної обстановки навколишнього середовища. Але на якість фото та повітря в Рубче це не впливає, - написала користувачка @yevpack_julia.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також