У Тучині омитий слізьми весільний коровай героя земляки розділили на кладовищі

1806 0

Ми у соцмережах:

 У Тучині омитий слізьми весільний коровай героя земляки розділили на кладовищі

Гощанська громада попрощалася зі своїм земляком, воїном-захисником, відданим патріотом України Юрієм Литвинчуком.

Юрій народився 13 квітня 1999 року в родині Петра й Олени Литвинчуків в селі Тучин, повідомляє Гощанська селищна рада.

Одинадцять класів закінчив у Тучинській школі.

- За час навчання Юрій не хапав зірок із неба, але завжди вирізнявся скромністю, порядністю, чесністю. Не було жодного випадку, коли б він проявив себе погано по відношенню до однокласників, молодших за віком учнів закладу чи вчителів. Добрий, роботящий. Хороший був хлопець, який став Героєм, - зазначила директорка школи Галина Переходько.

Після закінчення школи Юрій здобув фах адміністратора. Працював пожежним респіраторником спочатку в ТОВ "Текстиль-Рівне", а згодом у Рівному в ТОВ «Макова Компанія».

У вільний час приїздив додому, допомагав батькам по господарству. Любив відпочинок у колі рідних та друзів. Він мав творче захоплення – писав музичні мелодії. Казав: «Мам, напиши вірша, а я напишу музику», – згадує матір Олена.

4 березня 2022 року Юрій був призваний на військову службу, де служив разом із рідним братом Іваном у роті оперативного призначення міста Сарни. Життя Героя обірвалося 15 липня під час виконання бойового завдання в Донецькій області.

- Надзвичайно світла, добра людина. Дуже чесний, працьовитий і порядний. Ніхто нічого поганого не може про нього сказати. Юрій постійно говорив, що повернеться, казав «Я сильний! Я виживу!» і, на жаль, не вижив, - з глибоким сумом говорить хрещена мати Юрія, Галина.

Попрощатися з мужнім воїном та щирим патріотом своєї держави прийшли рідні, друзі, побратими, представники влади, однокласники і просто небайдужі жителі.

Останнє прощання, спільна молитва за невинно вбитого Героя і під пронизливий військовий салют рідна земля приймає тіло загиблого.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також