Online Poker як вид онлайн-індустрії в рамках українського законодавства

1485 0

Ми у соцмережах:

Online Poker як вид онлайн-індустрії в рамках українського законодавства

Чому online poker є найпередовішим видом гри, як він заслужив довіру гравців та які його основні переваги над лайв-індустрією.

 Online Poker в розрізі українського законодавства

Для більшості юзерів інтернету online poker не є чимось новим та невідомим.

Згідно Закону України про азартні ігри, організація та проведення ігор має бути спрямована винятково на забезпечення прав та інтересів громадян. У нас навіть існує окремий орган КРАІЛ (Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей), що забезпечує правову діяльність організаторів в рамках закону.

Цей вид гемблінгу вже настільки інтегрувався у життя людей, що про нього чули навіть ті, хто взагалі не цікавиться гральним бізнесом. Однак, саме ця гра активно рекламується на телебаченні чи спортивних подіях (там де це легально, звісно). Самому покеру присвячують музику, знімають про нього фільми та пишуть картини.

Стаття допоможе користувачу краще пізнати цю сферу, а також прочитати про головні переваги онлайну над офлайном.
 

Як online poker став таким, яким ми його знаємо сьогодні

Віртуальний сегмент покеру розвивався понад 20 років, проте, настільки популярним він був далеко не завжди. Попри те, що наприкінці 90-х років минулого століття почали з’являтись перші онлайн-кімнати, їхні технічні можливості все ще були дуже далекими від ідеалу.

Тим не менш, попит на подібний вид гри в інтернеті на реальні гроші зростав (особливо у США), й це призвело до появи перших великих покер-румів, на кшталт PokerStars та PartyPoker. Вони стали першими гемблінговими гігантами у цій сфері та почали активно бустити та накопичувати у себе трафік. Поступово покер онлайн почав ставати таким, яким ми його бачимо сьогодні.

ПокерСтарс охопив позицію монополіста на цьому ринку, причиною чому став випадок із американським покеристом-аматором Крісом Манімейкером. Простий бухгалтер зі США виграв Мейн Івент WSOP 2003, пройшовши відбір у цей турнір через онлайн-сателіт на Старзах. Манімейкер отримав чемпіонську виплату у 2 500 000$, витративши на івент всього 39$.

Природно, що це спричинило справжній бум, який зробив онлайн покер шалено популярним. Багато гравців-початківців були натхненними історією американського бухгалтера й почали масово робити депозити у “червоно-пікових”.

Вже дуже скоро найбільші покерні кімнати стали пропонувати великі турнірні події у своєму лобі, де призові фонди перевищували суми в 1 000 000$.

Турнір Sunday Million на PokerStars у свій час збирав за своїми столами вражаючу кількість гравців, а цю подію щонеділі транслювало багато популярних покерних стрімерів.

Яким чином покер онлайн заслужив довіру?

Чому покер онлайн став настільки привабливим, та через які причини так багато користувачів обирають саме цю царину? На це є безліч причин, але головною є той факт, що сам по собі покер є більше грою на майстерність, а не на удачу. Гравцям менше подобаються азартні ігри, де від них майже нічого не залежить.

З покером ситуація суттєво відрізняється, й професійні хайролери це доводять з року в рік. Коли користувач постійно працює над своїм скілом та розбирає гру своїх суперників, то він знаходить способи з разу в раз обігрувати своїх опонентів та переходити на вищі ліміти.

Онлайн покер – це вид гемблінгу, у якому складно вигравати, якщо не використовувати математичну складову. Вміння своєчасно полічити аути (кількість карт до виграшної комбінації) та порахувати шанси банку на тій чи іншій вулиці торгівлі дозволяють швидко визначити ймовірність перемоги у кожній роздачі.

Саме тому все більше людей полюбляють саме покер, бо він дає можливість користувачу зробити все, що від нього залежить для виграшу. Якщо взяти, наприклад, відеослоти чи наземні ігрові автомати, то там все залежить лише від відсотку віддачі апарату.

Офлайн чи онлайн: переваги віртуальної індустрії

Неможливо применшувати позитивні сторони лайв-сегменту, проте варто підкреслити переваги, які надає онлайн покер своїм користувачам:

- Портативність – юзери можуть відкривати улюблені турніри чи кеш-столи, перебуваючи будь-де. Єдиною умовою для хорошої роботи онлайн-руму є швидкий інтернет.

- Мультитейблінг – більшість покерних кімнат дозволяють грати по 4 столи і більше. Досвідчені гравці можуть відкривати одночасно по 16 столів й збільшувати таким чином свій статистичний шанс на виграш.

- Віртуальність – деякі користувачі не дуже полюбляють взаємодіяти з іншими гравцями, й тому для них покер онлайн стане вирішенням проблем із соціалізацією. У більшості румів можна звести будь-які контакти з іншими юзерами до абсолютного мінімуму.

- Бюджетність – покер-руми в онлайні можуть запропонувати багато дешевих столів чи турнірів, а мінімальні депозити в них зазвичай не перевищують 10$-20$. Мало в якому казино можна зустріти такі недорогі пропозиції по грі.

Це лише верхівка айсбергу й плюсів, які має онлайн покер.

Увага: пам'ятайте про законодавчі обмеження у своїй країні та дотримуйтесь правил відповідальної гри.

Участь в азартних іграх може викликати ігрову залежність


@ — друкується на правах реклами.


Участь в азартних іграх
може викликати
ігрову залежність.

Дотримуйтеся правил (принципів) відповідальної гри



ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також