Опозиція змусила владу діяти активніше

990 0

Ми у соцмережах:

Опозиція змусила владу діяти активніше

Зусилля опозиції дали свої результати — відчувши конкуренцію, влада почала активніше працювати. Про це на засіданні в Харкові заявив глава Опозиційного уряду Борис Колесніков. За його словами, розроблено й ухвалено чимало важливих законопроектів, які декларувала опозиція.

Колесников — Ми і далі працюватимемо в цьому напрямі, стимулюючи владу, — адже в результаті виграє суспільство, — підкреслив Борис Колесніков. — Кожне засідання Опозиційного уряду завершуватиметься представленням нових ініціатив, які опозицією вноситимуться на розгляд парламенту. Найближчим часом зареєструємо законопроект про відміну податків на депозити, потім — створення Дорожнього фонду і цільового використання його коштів. І третя наша ініціатива — повернення боргів Ощадбанку СРСР за рахунок приватизаційних механізмів. Опозиційний уряд також виступає за місцеві вибори за відкритими списками. Це, на думку віце-прем’єра Михайла Добкіна, забезпечить баланс місцевих і державних інтересів: — Нинішні обласні та районні державні адміністрації, голови яких призначаються Президентом України, необхідно скасувати. Їхні функції з управління громадами слід передати виконавчим комітетам, які сформують обрані ради. А керуватимуть виконкомами глави регіонів, яких оберуть на прямих загальних виборах. Територіальні громади повинні володіти всіма повноваженнями та необхідними ресурсами для забезпечення життєдіяльності громадян. Водночас в опозиції вважають, що в парламенті має діяти рівне представництво регіонів. Однак слід сформувати дієвий громадський контроль за діяльністю депутатів і процедуру відкликання тих, хто не справляється обов’язками чи вчинив правопорушення. В економічні політиці Опозиційний уряд спирається на п’ять базових галузей. За словами міністра економіки і торгівлі, народного депутата Євгенія Мураєва, їх найперше сьогодні потрібно розвивати: — Це аграрна та індустріальна галузі, сфера IT-технологій, туризм і транзит. Опозиційний уряд має конкретні напрацювання для кожної з них, адже наша мета — економічна незалежність, фінансова стабільність і благополуччя населення. Це основи нашої економічної стратегії.

Водночас у країні слід терміново оздоровити фінансову систему. Запорукою цього, за словами міністра фінансів Віктора Скаршевського, стане зниження податкового та адміністративного тиску на економіку.
— Ми скасуємо нові податки та знизимо ставки, підвищені діючою владою. Зокрема, відмінимо додатковий імпортний збір, податок на відсотки з депозитів, податок на пенсії. Наша податкова політика буде стимулювати економічний ріст, а не відбиратиме гроші у бізнесу та громадян, як це відбувається зараз. Чим більше зароблятиме бізнес, тим більше отримає бюджет і тим вищими стануть зарплати, — підкреслив міністр. — Ми максимально передамо владу та гроші на місцевий рівень. Проблеми в місті, селі, на кожній вулиці повинні вирішуватися за кошти громади. Місцеві бюджети мають наповнюватися, насамперед, за рахунок 100% податку на доходи фізичних осіб, як мінімум 50% податку на прибуток підприємств, 100% екологічного збору, рентної плати та інших податків і зборів. Центральна влада має відповідати лише за загальнонаціональні питання — оборону, міжнародні відносини та великі інфраструктурні проекти.
Сергій ТКАЧЕНКО, за матеріалами інтернет-видань.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також