Орешко не повернеться до філармонії, бо не в тій партії

1159 0

Ми у соцмережах:

Орешко не повернеться до філармонії, бо не в тій партії

З американськими гірками можна порівняти кар’єру вже колишнього директора обласної філармонії Миколи Орешка. Ще місяць тому митець за власним бажанням поклав заяву на звільнення на стіл голові Рівненської облради Сергію Кондрачуку, щоб у Вараші очолити департамент культури й туризму.

Зробив це на запрошення міського голови Вараша Олександра Мензула та партії «Пропозиція», від якої балотувався на місцевих виборах. Але з роботою у департаменті в рівненського митця не склалося, тому він зробив спробу повернутися до філармонії.

Після звільнення директора був оголошений конкурс на посаду керівника обласної філармонії. Очолити заклад у Рівному захотіли п’ять претендентів, серед яких був і сам Орешко. Але конкурсна комісія віддала йому всього три голоси. П’ять голосів зібрала кандидатура 50-річної спеціалістки управління з гуманітарних питань Здолбунівської міськради Елеонори Стеценко, котра на місцевих виборах балотувалася до міської ради від партії «ЄС», яка тепер головує в обласній раді. Тепер її кандидатуру подадуть для затвердження на сесії Рівненській облраді.

Сергій Кондрачук, голова Рівненської облради:

— Свого часу Орешко добровільно залишив свою посаду. Коли його звільнення за згодою сторін уже було погоджено, то був оголошений конкурс. Очевидно, що в нього не склалася кар’єра у районному центрі. Однак зупинити процес обрання нового керівника за чиїмось бажанням було неможливо. Тепер конкурсна комісія та депутати вирішуватимуть, хто достойний цієї посади.

Микола Орешко

Микола Орешко, колишній директор філармонії:

— Із роботою у Вараші в мене не склалося через особисті причини. Якщо чесно, то вони полягають у тому, що від районного центру надто далеко до Рівного. Більше того, колектив філармонії просив мене повернутися назад. На жаль, поїзд уже пішов, і повернутися на свою колишню посаду мені не вдалося. Планую й надалі займатися концертною діяльністю. У мене є досвід продюсера. Можливо, спрямую усі сили, щоб розкрутити етно-гурт «Дуліби».

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також