Як відомо, минулого тижня ресторанам, барам, кафе та іншим закладам громадського харчування в Рівненській області дозволили працювати. Зараз почався період святкування випускних вечорів, тож організовуються застілля, під час яких люди порушують карантин. Такі випадки фіксувала і поліція, і Держпродспоживслужба.
Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін розповів:
- Зустрілися з представниками ресторанного бізнесу. Вони нам пояснили ситуацію, що за період карантину є збитки. Ми провели конструктивний діалог. Голова виконав свої зобов’язання – і заклади відкрили. Але ніхто не давав права знімати обмеження по режиму контролю. Перевірку діяльності закладів громадського харчування стосовно виконання ними протиепідемічних заходів здійснює поліція і Держпродспоживслужба. За липень поліція склала 8 протоколів: за порушення графіку роботи, перевищення кількості людей в закладі, 3 протоколи за інші порушення, наприклад, обслуговування людей персоналом без захисних засобів. Спеціалісти Держпродспоживслужбиз 18 червня по 20 липня відвідали з перевіркою 929 закладів. З них на 190 суб’єктів складено відповідні протоколи, вжиті заходи щодо порушників.