Особливості вибору навушників для комп'ютера

466 0

Ми у соцмережах:

Особливості вибору навушників для комп'ютера

Навушники для ПК це доволі неоднозначна категорія навушників, яка не має чітко окреслених критеріїв. Річ у тім, що комп'ютер може використовуватися і як мультимедійна станція, і як робочий інструмент, і як ігрова система, а вимоги до цих сценаріїв доволі сильно відрізняються. Загалом більшість навушників можуть працювати в парі з комп'ютером, і саме функціональних обмежень майже немає. Єдине, на що варто зважати, це імпеданс у випадку із провідними моделями, та наявність бездротових модулів, якщо ви хочете Bluetooth-навушники. Що стосується імпедансу, то це показник опору навушників, який вимірюється в омах. Чим більший імпеданс, тим більшою має бути потужність вхідного сигналу, щоб забезпечити необхідну для прослуховування гучність. Зазвичай материнські плати ПК та ноутбуків оснащуються доволі простими мікросхемами ЦАП та підсилювача, тому для прямого підключення ми рекомендуємо обирати навушники з імпедансом до 80 Ом. Для високоомних студійних та планарних моделей вам знадобиться зовнішній ЦАП/підсилювач, який до всього покращить якість звучання порівняно зі стандартним варіантом комутації.

Про способи підключення

Якщо з провідними моделями все доволі просто, то для роботи безпровідних навушників комп'ютер повинен мати модуль зв'язку. І якщо ноутбуки майже завжди мають на борту Bluetooth, то у випадку з персональними комп'ютерами, його можливо доведеться придбати окремо. Зате ви не будете прив'язані до робочого місця, і кабель не заважатиме при роботі. Ще можливий варіант із підключенням за допомогою радіосигналу. В такому випадку необхідно підключити в USB-порт спеціальний передавач, який йде в комплекті. Але врахуйте, що далеко не всі пропозиції на ринку підтримують цю технологію. Також варто згадати, що блютуз навушники мають невелику затримку в передачі сигналу, яка непомітна при прослуховуванні музики чи перегляді фільмів, але може бути критичною в іграх. Тому геймерам рекомендуємо обирати або провідні моделі, або з радіопідключенням.

Про додаткові функції

Якщо розглядати навушники для ПК як робочий інструмент, то в них обов'язково має бути вбудований мікрофон для онлайн-зустрічей та дзвінків. По можливості розглядайте моделі, які дозволяють підняти мікрофон вверх, або взагалі зняти його, коли він не потрібен. Цей невеликий нюанс позитивно вплине на комфорт користування навушниками. У випадку з бездротовими моделями перевірте, чи мають вони підтримку функції Multipoint, тобто чи можуть одночасно підключатися до декількох пристроїв. Таким чином вони зможуть одночасно працювати з телефоном та ноутбуком, і моментально перемикатися між цими пристроями залежно від того, на який з них надійшов дзвінок.

Про сценарії використання

Значно важливішим є розуміння комплексу завдань, які ви будете виконувати, щоб підібрати навушники саме для цих сценаріїв. Для роботи в офісі найкраще підійдуть повнорозмірні моделі закритого типу, які забезпечують хорошу пасивну звукоізоляцію. Для роботи вдома, якщо у вас тихе приміщення, цілком можна обрати навушники відкритого типу, які практично позбавлені звукоізоляції, але при цьому мають значно легший музичний почерк, менше втомлюють слух, і комфортніші у використанні. Для професійної роботи зі звуком у домашній студії важливо окрім самих навушників грамотно підібрати для них джерело звуку, оскільки можливостей штатної звукової карти буде недостатньо. Вибір між повнорозмірними, накладними та внутрішньоканальними моделями цілком залежить від ваших особистих вподобань, і тут немає універсального вибору. Можемо лише порадити особисто зайти в магазин та протестувати різні навушники перед тим, як купувати. Оцініть комфорт посадки, якість матеріалів, звук та порівняйте їх з конкурентами, і лише тоді робіть остаточний вибір. Довіряйте своїм вухам.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також