Освітять у Рівному «зебри» на три мільйони

1598 0

Ми у соцмережах:

Освітять у Рівному «зебри» на три мільйони

У Рівному триває облаштування нерегульованих пішохідних переходів: кладуть тактильну плитку і монтують освітлення. Кажуть, до кінця року третина таких «зебр» у місті має набрати цивілізованого вигляду: щоб машини поночі людей не збивали.

Навпроти корпусу РДГУ на вулиці Степана Бандери у Рівному — будівельне сміття і нова тактильна плитка на нерегульованому пішохідному переході. Незабаром він також буде освітлюватися вночі.

Володимир Пилипчук, начальник управління ЖКГ міста, пояснив:

— Це один з переходів, щодо яких до нас зверталися рівняни. Це небезпечна ділянка дороги. Тому його й включили в програму освітлення пішохідних переходів, яка діє до кінця року в Рівному. Підрядник його вже впорядкував.

Загалом таких нерегульованих переходів, з приводу яких до нас надходили звернення громадян, — третина. Всі їх освітять, всюди покладуть тактильну плитку. З 2016 по 2019 рік таких робіт з реконструкції виконано на 2, 8 мільйона гривень. Було відремонтовано переходи на вулицях Київській, Дубенській, Соборній. Цього року витратили на ремонт переходів 860 тисяч гривень — на вулицях Басівкутській, Відінській, Мельника, Волинської Дивізії, Коновальця. Перебувають у процесі реконструкції або ж розпочинають її на переходах на вулицях Чорновола, Данила Галицького, Степана Бандери, перехрестя Відінська — Степана Бандери, Міцкевича, Дворецькій, Генерала Безручка, Льонокомбінатівській.

Загалом заплановано робіт на 3,3 мільйона гривень. Кожен нерегульований пішохідний перехід ми виставляємо окремим проєктом на Prozorro, тому виконавці робіт різні. На наступний рік плануємо продовжити цю програму, щоб освітити всі нерегульовані пішохідні переходи в місті.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також