Отримали понад пів мільйона гривень транспортного податку громади на Рівненщині

497 0

Ми у соцмережах:

Отримали понад пів мільйона гривень транспортного податку громади на Рівненщині

Із початку поточного року до бюджетів територіальних громад Рівненщини платниками податків перераховано 505,4 тис гривень транспортного податку, а це на 83 % більше у співвідношенні до попереднього періоду.

 231,6 тис гривень - сплатили юридичні особи. Внесок фізичних осіб склав майже 273,8 тис гривень, повідомили в Державній податковій службі..

Нагадаємо, що об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не менше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Враховуючи, що з 1 січня 2024 року розмір мінімальної заробітної плати становить 7100 грн – об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, середньоринкова вартість яких становить понад 2 662 500 гривень. При цьому перелік транспортних засобів, які підлягають оподаткуванню транспортним податком, розміщується на сайті Міністерства економіки України. Варто пам’ятати, що ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен такий легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також