Овочі для дитсадків Рівного — з матеріального резерву, бо на тендери підприємці не йдуть

683 0

Ми у соцмережах:

Овочі для дитсадків Рівного — з матеріального резерву, бо на тендери підприємці не йдуть

Овочів — не купити, бо ніхто не йде на конкурс, — скаржаться міські чиновники Рівного. Щоб не залишати вихованців дитячих дошкільних закладів без обідів, міськвиконком вирішив віддати на кухні ДНЗ частину сертифікованих продуктів із матеріального резерву. Того самого, який готували для пунктів обігріву на випадок настання повного блекауту у місті і який не використали. Та щойно з’являться овочі нового врожаю, все одно потрібен буде тендер, і не один. Щоб заохотити підприємців, процедуру вирішили максимально спростити, та поки що це не особливо допомогло.

Марина Кузмічова, заступниця міського голови Рівного:

— Не відбулися тендери із закупівлі овочів, тому що ціни на них доволі важко спрогнозувати. Весною ціна одна на картоплю, потім буде молода картопля в рази дорожча, а влітку вона знову ж таки здешевшає. Будемо купувати відповідно до ринкової ціни. Але підприємці не хочуть брати участь в тендерах: сьогодні я підписав угоду, завтра будемо розривати...

Ці всі ризики досить важко об’єднати в один нормальний алгоритм і для підприємців, і для управління освіти. Зараз, коли піде продукція нового врожаю, знову ж таки треба буде проводити тендер, щоб дитячі садки мали свіжі овочі. Тендери оголошуються постійно, якщо не відбувся, то оголошується інший. Поки не будуть учасники, які відповідатимуть усім вимогам і погодяться на запропоновану ціну. Чи буде дорожчати харчування у школах та ДНЗ? Якраз робимо обрахунки.

До слова, незважаючи на скандал із закупівлею «золотих» макаронів для дитсадків по 109 гривень за кіло, керівник освіти Рівного Богдан Турович нещодавно повернувся на свою посаду. Ще й отримає заробітну плату за цей період. Бо під час службового розслідування порушень не виявили — як пояснює Марина Кузмічова, під час закупівлі чиновники діяли згідно з нормами, якими користуються рік у рік. Досудове розслідування «макаронної закупівлі» окружною прокуратурою ще триває.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також