"Партія садоводів" прагне заховатися від виборців

2563 0

Ми у соцмережах:

Цього літа у міській раді Рівного утворилась "партія садоводів", у яку об'єднались депутати протилежних ніби політичних таборів. Об'єднало непримиренних політичних супротивників бажання надати групі близьких до них громадян безкоштовні земельні ділянки для "садівництва", на окремих із яких будівельні роботи вже розпочалися. Аби виборці Рівного не згадали про "партію садоводів" перед наступними виборами, депутати вирішили засекретити результати своїх голосувань, щоб виборці не знали, хто саме із депутатів став "садоводом".

Пропонуємо нашим читачам результати поіменного голосування депутатів міської ради за рішення про внесення змін до регламенту, які визначають закрите від виборців голосування як основне. Не виключено, що цей список буде останнім відкритим для виборців. Так що запам'ятайте ці імена. За: Євтушенко Святослав Ігорович, Боровик Андрій Олександрович, Васильчук Сергій Миколайович, Виноградова Ірина Павлівна, Галайчук Едуард Костянтинович, Гладун Любомир Володимирович, Грещук Андрій Васильович, Грудницький Володимир Миколайович, Губанов Олексій Володимирович, Демчук Валентин Вікторович, Запорожець Юрій Миколайович, Зелінська Лариса Володимирівна, Зиль Володимир Васильович, Кімстач Ніна Іванівна, Коваленко Володимир Григорович, Конощук Марія Василівна, Максименко Тарас Анатолійович, Малашинський В'ячеслав Віталійович, Озімковська Антоніна Володимирівна, Першогуба Віталій Леонтійович, Радько Микола Олексійович, Романенко Юрій Іванович, Рязанов Станіслав Анатолійович, Сачук Олександр Миколайович, Смолярчук Ольга Аркадіївна, Туровська Людмила Валентинівна, Філін Андрій Олександрович, Хомко Володимир Євгенович, Хорхолюк Артур Володимирович, Чубай Олександр Степанович, Шевчук Руслан Степанович. Проти: Вівсянник Віктор Михайлович, Валявка Володимир Ярославович, Карпяк Олег Віталійович, Шамшин Павло Володимирович. Утрималися: Курсик Олександр Васильович, Лащук Олександр Іванович, Сачук Антон Олександрович. Не голосували: Жаровський Михайло Богданович, Керницький Олексій Богданович, Чугуєвець Анатолій Олександрович.

Коментар

Олександр Чубай, голова постійної депутатської комісії міськради з питань регламенту та депутатської етики: — Таке голосування у нас було й досі, відтоді як з'явилася система "Рада". Просто це не було чітко прописано в регламенті, і таке голосування називалося нефіксованим. Тож пріоритетним під час сесій буде відкрите непоіменне голосування. Але депутати у будь-який момент третиною голосів від усіх можуть прийняти рішення про те, щоб голосувати відкрито поіменно. Це означає, що голос кожного буде зафіксовано і з голосування можна буде отримати роздруківку із зазначенням, як кожен голосував. Також депутати зможуть, прийнявши відповідне рішення, голосувати у закритому режимі з допомогою вкидання у скриньку неіменних бюлетенів. Вважаю, що і поіменне, і непоіменне голосування мають свої плюси. Перше — для прозорості прийняття рішень, ясності, друге — для безпеки депутатів. Адже я сам від кількох депутатів чув, що їм погрожували через те, що не так голосували.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також