Патріарх Філарет анулював нагороду бойовому медику з Рівного, бо той гей

3235 0

Ми у соцмережах:

Патріарх Філарет анулював нагороду бойовому медику з Рівного, бо той гей

Патріарх Філарет відзначив медалями “За жертовність і любов до України” весь особовий склад медичного пункту 1 механізованого батальйону 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Збройних сил України. Серед відзначених військовиків – бойовий медик та відкритий гей Віктор Пилипенко. Після того як Віктор поділився інформацією про отримання медалі, Українська православна церква Київського патріархату... анулювала нагороду.

Віктор Пилипенко, позивний “Француз”, брав участь в АТО з 2014 року, став на захист України у 2022 році з початком повномасштабної агресії Росії.  Віктор — гей, правозахисник та ЛГБТКІ+ активіст. 

Після отримання церковної нагороди Віктор Пилипипенко написав пост на своїй сторінці, де висловив радість з приводу того, що Київський патріархат змінив свою позицію щодо ЛГБТКІ+ людей та визнає їхній внесок у захист України.

- Я щиро радий, що, виходячи з того, що патріарх Філарет зробив такий крок і подякував мені, відкритому гею та активісту правозахисту, за захист – вручив мені медаль зі своїм підписом та печаттю, він та очолюваний ним Київський патріархат кардинально змінили свою позицію щодо ЛГБТ+-людей та більше не вважають нас “гріховними” та такими, що є причиною коронавірусу, написав Віктор Пилипенко в соцмережах.

УПЦ КП відреагувала на його пост та уточнила, що військовослужбовець отримав подяку від церкви виключно як захисник України, а не як ЛГБТ-активіст за поданням його колег-військовослужбовців з бойового підрозділу героїчної 72 бригади імені Чорних Запорожців. Церква також наголосила, що патріарх Філарет не вручав медаль особисто Віктору та не знав про належність до ЛГБТ-спільноти.

- Ми дякуємо воїну Віктору Пилипенку (як і всім нашим захисникам за те, що вони захищають нашу свободу та територіальну цілісність) за його військові заслуги, але не розділяємо його гріховних уподобань і агітацію ЛГБТ. Повідомляємо, що, зважаючи на відкриту пропаганду гріховної ідеології та заперечення існування Бога, вважати церковну нагороду Віктору Пилипенку – анульованою, додали в церкві.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також