Патрульний пояснив, чому забрали посвідчення у водія, який втратив колесо у вибоїні на сарненській трасі

8574 2

Ми у соцмережах:

Патрульний пояснив, чому забрали посвідчення у водія, який втратив колесо у вибоїні на сарненській трасі

Бюджетна комісія облради сьогодні проходила досить емоційно. Особливо коли заговорили про місцеві дороги і депутат Андрій Бортнік запитав присутнього на комісії патрульного, за що склали адмінпротокол на рівнянина, який на трасі Городище-Рівне-Старокостянтинів пробив шину, втрапивши у глибоку вибоїну.

Пояснення начальника сектора безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції на Рівненщині Сергія Коханюка депутатів обурили.

За словами пана Коханюка, посвідчення у водія вилучили, бо він втрапив у вибоїну зі своєї вини – не врахував дорожню обстановку та швидкість руху, чим і спричинив ДТП.

За словами пана Коханюка, якби вибоїну не було помітно на дорозі (наприклад, вона була заповнена водою), тоді б вини водія не було.

Також патрульний додав, що тією ділянкою проїжджають мільйони водіїв, проте тільки цей водій пошкодив колесо.

Найбільше був роздратований відповіддю патрульного депутат з Костополя Василь Кльоп. Запитав у Сергія Коханюка, чи той втрапляв у вибоїни на дорогах, і коли почув ствердну відповідь, іронічно випалив: «То чого водійське посвідчення у себе не забрали?».

Пояснення патрульного, що він не спричиняв при цьому ДТП, депутата ще більше розбурхало.

Василь Кльоп нарікав, що проїхати сарненською трасою неможливо, не втрапивши у вибоїни. Особливо взимку, коли слизькі узбіччя.

Василь Кльоп - на куті столу

Сергій Коханюк зазначив, що рівненська поліція – третя в Україні (після дніпропетровської та харківської) за кількістю складених приписів на посадових осіб через поганий стан доріг.

Але, як зазначив патрульний, до відповідальності суд притягує далеко не всіх. Бо під час засідань захист ґрунтують на тому, що дорожня галузь має погане фінансування.

Також патрульний попросив депутатів, щоб ті, коли виділяють гроші на ремонт доріг, стежили, аби у проектах йшлося не тільки про ремонт покриття, а й про облаштування зупинок, пішохідних переходів, тротуарів.

- Бо дороги ремонтують, а більш безпечними вони не стають, - дорікнув патрульний.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також