Пацієнтів з усієї України лікують у центрі реабілітації наслідків нейротравм у Клевані

2174 0

Ми у соцмережах:

Пацієнтів з усієї України лікують у центрі реабілітації наслідків нейротравм у Клевані

За минулий рік Рівненський центр реабілітації наслідків нейротравм вже прийняв понад 230 пацієнтів з усієї України, з них – 191 воїн АТО. Нині ж медичні послуги там отримують 35 пацієнтів.

Центр діє уже два роки на базі Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни у селищі Клевань. Такий центр є першим у державному секторі в системі МОЗ. Заклад передбачений для ветеранів після важких черепно-мозкових та спинальних травм, які потребують довготривалого лікування та реабілітації.

Серед процедур – підводний душ-масаж, вихрові ванни, вакуум-масаж, магнітолазерна терапія. Відновити здоров’я допомагають лікувальні грязі, озокерит та вулканічний пил, а також пресотерапія.

Як розповідає керівник госпіталю Андрій Бурачик, для кожного бійця є своя програма лікування та реабілітації, яка триває від 21 дня до півроку. За цей час пацієнти забезпечені фізіопроцедурами, масажем, лікувальною фізкультурою. У закладі працює висококваліфікований медперсонал, допомагають бійцям психологи та реабілітологи. Для цього використовують сучасне фізіотерапевтичне та реабілітаційне обладнання та багатофункціональні процедурні кабінети.

Пресслужба Рівненської ОДА повідомляє, що у 2019 році в центрі пролікувалися ветерани не тільки з Рівненщини, а ще й 117 пацієнтів із Сумської, Чернігівської, Київської, Волинської, Тернопільської, Миколаївської, Хмельницької, Львівської, Вінницької, Харківської, Донецької, Черкаської, Полтавської, Житомирської, Івано-Франківської, Херсонської, Луганської, Кіровоградської областей.

Лікування та реабілітація у центрі є безкоштовними. За направленням слід звертатися до лікарсько-профілактичних закладів за місцем проживання.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також