Шлях до гіпертонії

860 0

Ми у соцмережах:

Шлях до гіпертонії

На думку експертів у галузі медицини, до гіпертонії може призвести і неправильний спосіб життя. В основному це:

Стресові ситуації. Тривале нервове напруження негативно позначається на загальному стані здоров'я. З цієї причини дуже важливо вміти абстрагуватися від обставин і розслаблятися. Серед універсальних методик, які орієнтовані на усунення наслідків негативного впливу стресу — медитація, релаксуючий масаж, йога і відвідування сауни.

Відсутність фізичної активності. Заняття спортом неймовірно корисні для поліпшення роботи серцево-судинної системи. Замість безпосередньо спортивних занять можна прогулюватися пішки на свіжому повітрі або ж почати займатися танцями. Можна навіть практикувати аеробіку і розминку просто вдома.

Ожиріння. Згідно зі статистикою, при зайвій вазі ризик захворіти збільшується на 50%. Ожиріння веде до розвитку цукрового діабету і порушень у роботі серцево-судинної системи.

Спиртні напої. При наявній гіпертонії або схильності до неї їх слід виключити назовсім, оскільки алкоголь впливає на показники тиску. Крім того, надмірне захоплення спиртним призводить до погіршення стану здоров'я, якості сну та захворювань печінки.

Байдужість до власного здоров'я. При досягненні зрілого віку медики рекомендують регулярно вимірювати тиск, щоб знати свої типові показники. Також експерти зазначають, що не завжди людина відчуває дискомфорт під час стрибків тиску: ви можете почуватися і цілком нормально.

Нікотинова залежність. Сигарети не тільки стають причиною захворювання легенів, але і негативно позначаються на стані здоров'я судин, що з часом призводить до гіпертонії.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також