Пенсіонер радить прокурорам йти по індексацію

2273 0

Ми у соцмережах:

Пенсіонер радить прокурорам йти по індексацію

Колишній начальник головного управління юстиції Рівненщини Степан Данилюк зумів довести, що уряд часів Арсенія Яценюка незаконно обмежив прокурорам пенсії. На початку лютого в Конституційному Суді України він оскаржив рішення, яким уже кілька років фактично була заморожена індексація пенсій працівникам прокуратури. Степан Данилюк після звільнення змушений був піти на пенсію, де й зараз перебуває.

Степан Данилюк, юрист:

Було внесено зміни в ч.20 ст. 86 Закону України «Про прокуратуру», зокрема, порядок та нарахування пенсій працівникам прокуратури доручили Кабміну. Зробили це, незважаючи на те, що прокуратура здійснює за ними нагляд. У свою чергу, Кабінет Міністрів України не розробив порядок, як має здійснюватися перерахунок пенсій. Тобто коли людина йде працювати в органи прокуратури, то їй розповідають, що у похилому віці вона матиме хорошу пенсію. Якщо точніше, то пенсія становить 90% від зарплати, яку ти отримував. Треба розуміти, що зарплата у прокурора у 2005 році була одна, а в 2019 ця сума уже зовсім інша. Раніше, коли на державному рівні приймалося рішення про підвищення зарплат прокурорам, то це впливало й на пенсію. Але оскільки зараз немає процедури перерахунку пенсій, то вона залишалася на тому ж рівні, коли людина вийшла на пенсію. Хоч з 2015 року заробітна плата в працівників прокуратури збільшилась вдвічі.

Після рішення Конституційного Суду України усі пенсіонери прокуратури мають право звертатися у Пенсійний фонд та добиватися перерахунку своїх пенсій.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також