Рівнянин ледве не загинув у власній оселі, готуючи їжу

1670 0

Ми у соцмережах:

Рівнянин ледве не загинув у власній оселі, готуючи  їжу

Сьогодні у багатоповерхівці, що на вулиці Вербовій у Рівному, мешканці почули сильний запах диму, що виходив з оселі на третьому поверсі, та викликали рятувальників.

 Світлина від Головне управління ДСНС у Рівненській області.

Сильне задимлення було і у під'їзді будинку. Сусіди повідомили, що в однокімнатній квартирі можливо перебуває власник.  Задимлення було настільки сильним, що рятувальникам довелося працювати в апаратах захисту органів дихання та зору.

Коли потрапили до оселі, знайшли на підлозі напівпритомного власника. 

Світлина від Головне управління ДСНС у Рівненській області.

Чоловіка негайно вивепли на вулицю та передали бригаді швидкої медичної допомоги.


На кухні рятувальники виявили увімкнену газову плиту,  на якій підгоралирештки їжі. Надзвичайники газ перекрили, а помешкання провітрили.

Світлина від Головне управління ДСНС у Рівненській області.

Паралельно із порятунком чоловіка, інша група пожежників  евакуювала сім мешканців будинку із задимлених верхніх поверхів.
58-річного власника помешкання, де відбулося підгорання їжі , для обстеження госпіталізовано до медичного закладу.

Рятувальники зазначають, що останніх три роки рівняни часто порушують правила пожежної безпеки у побуті, забуваючи вимкнути газові плити, на якій готується їжа. Це трапляється з декількох причин: одні - засинають, інші - забувають і йдуть з дому по власних справах, а дехто, перебуваючи напідпитку,  наражає своє життя і життя мешканців на небезпеку. Підгоряння їжі може призвести не лише до пожежі в оселі, а й до вибуху побутового газу з непередбачуваними наслідками. Тому рятувальники звертаються до рівнян із застереженням дбати про пожежну безпеку власних осель. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також