Пенсіонери хотіли врятувати своїх внуків та віддали гроші шахраям, повіривши, що до них прийшли поліцейські

1566 0

Ми у соцмережах:

Пенсіонери хотіли врятувати своїх внуків та віддали гроші шахраям, повіривши, що до них прийшли поліцейські

За минулі дві доби до поліції звернулися двоє рівнян, які стали жертвами аферистів і позбулися власних заощаджень. На стаціонарні номери телефонів 81-річного чоловіка та 70-річної жінки надійшли телефонні дзвінки від невідомих, які представилися працівниками поліції та повідомили, що їхні онуки скоїли ДТП із потерпілими. Для вирішення питання про уникнення від відповідальності запропонували заплатити.

Чоловікові телефонний дзвінок надійшов близько 23-ї години. Спантеличений дідусь, не вагаючись, на порозі квартирі віддав за порятунок онука невідомому 30 тисяч гривень.

Жінку ошелешили звісткою близько 16-ї години і вона поповнила кишені шахраїв коштами у сумі 1650 євро та 3000 гривень, сподіваючись, що допомагає внукові.

Тільки після «угоди» потерпілі зателефонували рідним, однак неприємні звістки не підтвердилися.

За фактами шахрайств відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Поліцейські звертаються до рідних, близьких чи знайомих осіб похилого віку, аби вони застерегли їх від подібних дзвінків, а тим паче – візитів. Наголосіть їм, аби не спілкувалися із незнайомим особами по телефону, коли мова йде про гроші, незалежно від ситуації, радить відділ комунікації поліції Рівненської області .


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також