Пенсіонери масово розлучаються

10835 1

Ми у соцмережах:

Пенсіонери масово розлучаються

Чого не зроблять наші люди заради субсидії? У Рівному пенсіонери йдуть на хитрість – фіктивно розлучаються.

Торік з 16 травня по 16 червня ми прийняли 24 заяви на розлучення за взаємною згодою, тобто заяв від таких пар, які не мають дітей до 18 років. За аналогічний період цього року – маємо вже 58 таких заяв, – повідомила газеті "7 Днів"  заступниця начальника Рівненського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану головного територіального управління юстиції у Рівненській області Ірина Рева. – Кількість розлучень збільшилась у зв’язку з новим законом про нарахування субсидій. Як правило, звертаються пари, які одружувались у 60–70-тих роках, і прописані за різними адресами. Саме ця категорія рівнян масово розлучається. Буває, за день до нас звертається з приводу розлучення 7–8 пар. Раніше стільки не було за тиждень.

Кількість бажаючих розлучитися на папері зросла тижнів три тому. Тобто незабаром спливає місячний термін, який держава відводить, аби подружжя одумалося. А відповідно кількість розлучених рівнян-пенсіонерів у місті збільшиться.

Ми поцікавилися в управлінні праці та соціального захисту населення, чи дійсно у пенсіонерів є підстави фіктивно розлучатися.

Доходи чоловіка враховуються дружині, адже він член її сім’ї, навіть якщо вони живуть чи просто зареєстровані окремо, – пояснює начальниця відділу призначення державних допомог міського управління праці та соціального захисту населення Маргарита Жолобова. – Тепер враховуються доходи всіх членів сім’ї домогосподарств. Якщо жінка прописана за однією адресою, а чоловік за іншою, то їй рахуються його доходи, а йому – її, адже жінка обов’язково є членом його сім’ї, так, само, як і чоловік – член сім’ї.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також