Переходу через колії на Дворецькій ще довго не буде

1623 0

Ми у соцмережах:

Переходу через колії на Дворецькій ще довго не буде

Мешканці вулиць Дворецької та Залізничної вже кілька років поспіль домагаються від Рівненської дирекції залізничних перевезень облаштування через колії пішохідного переходу. Люди згодні на те, щоб залізничники через колії поклали хоча б кілька бетонних плит. Вони пишуть скарги, а натомість отримують лише відписки від чиновників. У листі до редакції «РВ» мешканці пишуть:

”Для будівництва пішохідного переходу через залізничне полотно, що з’єднував би вулиці Залізничну та Дворецьку, потрібно лише шість плит. Раніше перехід там був, але згодом його прибрали. Ця ділянка дороги дуже небезпечна для життя, втім, щодня через неї переходять сотні людей, в тому числі й діти, оскільки по обидва боки залізничного полотна знаходяться школа, церква, лікарняні заклади та промислові об’єкти. З цією проблемою ми неодноразово звертались і до керівництва Рівненської дирекції залізничних перевезень, писали листи і начальнику Львівської залізниці, знають про цю проблему і міські депутати та міський голова Рівного, втім, ніхто нам чіткої відповіді дати не може. А тим часом на цій ділянці залізниці через обмежену територію огляду, яку закриває житловий будинок, гинуть люди».

Коментар Олександр Левицький, начальник Рівненської дирекції залізничних перевезень: — Поки цей перехід будуватись не буде. Відповідний проект вже готовий, але через відсутність коштів вирішення цього питання затягується. На облаштування пішохідного переходу з усіма необхідними за нормами світловими та звуковими пристроями потрібно 150 тисяч гривень. Покласти ж через ту ділянку шість бетонних плит, як того просять люди, контролюючі інстанції не дозволять. Зрештою, неподалік від того місця, приблизно за 300 метрів, є переїзд та шляхопровід, тому поки витрачати такі кошти на ще один перехід доцільності немає. Оптимальним варіантом було б там облаштувати так звану трубу — підземний перехід під залізничними коліями, але це коштуватиме ще дорожче — приблизно півмільйона гривень. Ще одним варіантом вирішення цієї проблеми міг би стати пішохідний міст. Втім, як показує практика, він непрактичний. В Костополі є такий, але люди переходять колії під ним і там же гинуть. У будь-якому випадку, щоб вирішити це питання, потрібен дозвіл начальника Львівської залізниці. З цим питанням до нього, наскільки мені відомо, звертався і міський голова Рівного Володимир Хомко, але відповіді поки немає. Зважаючи на затратність кожного з варіантів вирішення цього питання і важкий фінансовий стан залізниці, швидкої перспективи вирішення проблеми я не бачу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також