Перейти кордон з Польщі в Україну забороняють, заганяють в автобус, де з усіх збирають гроші

3717 0

Ми у соцмережах:

Перейти кордон з Польщі в Україну забороняють, заганяють в автобус, де з усіх збирають гроші

«Після такого в обсервації ніхто не сидітиме».

 Заробітчанин Богдан Шарко розповів у Facebook про нову схему, яку організували на кордоні:

- До кордону приїхав машиною, як і усі інші хотів перейти пішки. Перед польською стороною збиралась черга, коли назбиралось близько 25 чоловік, приїхав автобус на українській реєстрації, сказали, що завезуть на українську сторону за 50 злотих (310 грн. за 300 метрів кордону)

Запитав у водіїв: «Чи це законно і чи дадуть квиток за проїзд?».

На що відповіли: «Квитка не дадуть, так робити сказали українські прикордонники, якщо не їду з ними, то буду далі стояти біля кордону»

Я запитав у польського прикордонника: «Чи можу я перейти пішки?» Відповідь: «Ні, лише цим автобусом переїхати».

З обуренням сів у автобус, але, як виявилось, відразу ми не поїхали. Водії чекали ще близько 2-х годин, щоб був цілий автобус, сидячих місць було близько 60-65 (вкінці нас порахували, що в автобусі було 80 чоловік).

80 чоловік – це 4000 злотих = 25 000 грн.

Коли приїхали на українську сторону, запитав у прикордонників: «Чому з людей збирають гроші?». Нам відповіли, що не мають відношення до перевізника, а ми самі сідали в автобус.

Коли вже перетнули українську сторону, то нас висадили за 100 метрів від кордону (на заправці «ОККО»), автобус відразу поїхав назад. На заправці була поліція, лікарі в захисних костюмах, усім зробили швидкі тести на виявлення захворюваності на COVID-19.

На запитання до лікарів, чи нормально це, що у автобусі було 80 чоловік, і зараз всі стоять у великій купі, медики знизували плечима.

Далі на заправці «ОККО» були перевізники (близько 80-100 чоловік), які пропонували свої послуги. Як один з них мені розповів, є люди, які «кришують», хто і коли може завезти клієнта.

Я запитав у поліції: «Чому ж ви не штрафуєте нікого і дозволяєте таке скупчення людей?». Мені відповіли, щоб я йшов своєю дорогою.

Люди відвідували різні країни, і їх після цього запхали у такій кількості в один автобус, а потім будуть говорити, що вірус поширюється. Так, він поширюється, а влада на цьому заробляє
.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також