Перші результати операції «Нерест» : у порушників вилучили 1300 метрів риболовних сіток

1065 0

Ми у соцмережах:

Перші результати операції «Нерест» : у порушників вилучили 1300 метрів риболовних сіток

На території Житомирської та Рівненської областей з 1 квітня було встановлено весняно-літню нерестову заборону на лов риби, інших водних біоресурсів на рибогосподарських водних об’єктах.

Дозволяється любительський і спортивний лов риби з берега в межах населених пунктів, розташованих на берегах водойм, за межами місць нересту однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком або спінінгом

Державна екологічна інспекція Поліського округу повідомляє, що за недотримання зазначених норм передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу на суму від 34 до 680 грн. Крім штрафу за незаконний вилов нараховуються збитки за кожну виловлену рибину. Наприклад: судак - 510 грн., сом – 425 грн., щука – 340, сазан (короп) – 306 грн., білий амур – 255 грн., товстолоб – 255 грн., плітка – 85 грн., краснопірка – 68 грн., карась – 17 грн., тощо.

У разі заподіяння правопорушником значних збитків рибному господарству передбачена кримінальна відповідальність за статтею 249 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає накладення штрафу у розмірі від 1700 грн до 3400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років.

З метою охорони, збереження та створення сприятливих умов для природного відтворення водних біоресурсів працівники Державної екологічної інспекції Поліського округу під час проведення рейдових заходів спільно з працівниками рибоохоронного патруля в період з 1 по 3 квітня виявили 13 фактів порушення правил рибальства. У порушників вилучено 1300 метрів риболовних сіток, правопорушників притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу, зокрема, адміністративні матеріали передано до суду для притягнення винних осіб до відповідальності згідно з чинним законодавством України.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також