Перші в Україні міжнародні навчання для рятувальників проведуть на Рівненщині

1311 0

Ми у соцмережах:

Перші в Україні міжнародні навчання для рятувальників проведуть на Рівненщині

Упродовж 18-22 червня у Городищі неподалік Рівного відбуватимуться перші в Україні міжнародні змагання «Rescue Days Ukraine 2019». Такі навчання проводитимуть задля підвищення рівня кваліфікації рятувальників під час ліквідації автопригод. З 2007 року навчання проводять за сприяння німецької фірми «Weberrescue», у яких беруть участь учасники з понад 40 країн світу.

Під час навчань на полігоні працюватимуть 150 рятувальників з різних областей України. Упродовж наступного тижня на полігоні рівненських рятувальників навчатимуть інструктори з Польщі, Франції та Німеччини. Під час навчань будуть відпрацьовувати сценарії найбільш складних ДТП, зокрема за участю легковиків, вантажівок та автобусів. В ролі потерпілих будуть одягнені манекени. Є шість сценаріїв ДТП і за ці дні рятувальники матимуть можливість попрацювати з усім новим обладнанням.

Речник ГУ ДСНС Рівненщини Дмитро Мельник зазначив:

До навчань залучатиметься авіація, але рятувальники триматимуть все під контролем, тому хвилюватися не потрібно.

Офіційний представник «Weberrescue» Віталій Пицюга розповів:

Найбільший досвід роботи під час автопригод мають німецькі рятувальники. За підтримки німецького уряду з’явилася можливість завести сучасну техніку для роботи під час ДТП і в Україну. Ту техніку, яку привезуть на Рівненщину для проведення навчань, 12 авто, залишать в Україні. Тож нову техніку отримає й управління ДСНС Рівненщини, частину розвезуть і по інших областях.

Навчання, які проводитимуть на наступному тижні – унікальні, оскільки проводять їх лише за підтримки фірми «Weberrescue». Їх проводять вже в сімнадцяте. У таких навчаннях беруть участь американці, англійці, бразильці, японці та інші.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також