Під час оцінювання наосліп продукцію «Щедрика» визнали кращою в Україні

196 0

Ми у соцмережах:

Під час оцінювання наосліп продукцію «Щедрика» визнали кращою в Україні

Рівненський виробник натуральної харчової продукції «Щедрик» взяв участь в Українському Міжнародному дегустаційному конкурсі «Favorite Food & Drinks». Дійство відбувалося 17–18 вересня в Києві.

Під час конкурсу висококласні фахівці з ритейлу оцінювали продукцію завдяки методу сліпої дегустації. Тобто головними характеристиками оцінювання були якість і смак продукту. Адже смак є визначальною складовою прихильності споживачів до продуктів. Якщо споживач спробує продукт, а він йому не сподобається за смаком, то наступного разу він надасть перевагу продукту іншого виробника.

До складу незалежного журі увійшли керівники служб якості, закупівель, шеф-кухарі та сомельє найбільших торгових мереж України. Ідеться про такі відомі компанії, як Укрметртестстандарт, Metro Cash&Carry, АТБ-Маркет, Rozetka, Auchan Україна, Novus, Епіцентр К, Еко-Маркет, КОЛО, Близенько, Тайстра Груп, АЗК WOG, БРСМ-Нафта, КЛО та ін.

Ми вирішили взяти участь у міжнародному конкурсі саме через те, що продукцію оцінювали завдяки методу сліпої дегустації. Тому все було чесно і прозоро. Адже ні для кого не секрет, що існують конкурси, де заявляють, що тестують продукцію, проте насправді оцінюють торгову марку. Тобто виграє продукція тієї торгової марки, яка найбільш медійна. Під час таких конкурсів якість продукції, її смакові якості відходять уже на другий план. Однак у нашому випадку члени журі не знали, продукцію якого бренду вони тестують. Як результат, наша продукція отримала найвищі нагороди. Поділюсь, що для нас це не стало несподіванкою, бо торгова марка «Щедрик» на ринку вже 31 рік. За цей час наша продукція стала улюбленою не лише для споживачів Рівненщини, але й всієї України, — розповіла директор з розвитку ТМ «Щедрик» Марія Рудомська-Воронцова.

У дегустаційному конкурсі «наосліп» рівненський «Щедрик» виборов «золото» та «срібло» у трьох номінаціях:

— води, напої, соки та соковмісні продукти;

— консервовані фрукти, овочі, гриби;

— чай, кава, какао та інші гарячі напої.

«Золото» отримали три продукти: сік гарбузовий, сік яблучно-морквяний, пюре яблучне.

Срібну ж нагороду вибороли два продукти: томатна паста, чай журавлинний.

Урочисте нагородження переможців відбудеться під час закритої зустрічі 8 жовтня. На церемонії переможці зможуть не тільки отримати дипломи та нагороди від дегустаторів, але й домовитися про співпрацю.

Додамо, що Favorite Food & Drinks — визначна подія для професіоналів у галузі виробництва харчових продуктів. Це єдиний в Україні, незалежний, професійний дегустаційний конкурс з ретельно відібраною комісією неупереджених дегустаторів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також