Під коліями у Рівному хочуть тунель

1687 0

Ми у соцмережах:

Під коліями у Рівному хочуть тунель

Мешканці Басового Кута рік у рік просять, щоб поблизу школи №14 та дитсадка зробили безпечний пішохідний перехід через залізничну колію. Бояться, щоб діти, які змушені перебігати від вулиці Дворецької на Малорівненську, не потрапили під потяг. Днями облрада направила міністру інфраструктури та керівнику "Укрзалізниці" прохання про побудову на Басовому Куті підземного переходу.

Потяг Як зазначає депутат обласної ради Олександр Гомон, який готував запит, найкраще побудувати підземний перехід між вулицею Дворецькою та перехрестям вулиць Малорівненська та Їжакевича, бо там і школа, і дитячий садок, і церкви. — Оскільки мешканці, а в мікрорайоні "Басів Кут" живе близько 8000 людей, переходять колію по нерегульованому пішохідному переходу, вже є випадки травмувань, — зазначає Олександр Гомон. "Укрзалізницю" просять облаштувати тунель під залізничною колією у Рівному якнайшвидше. Проте залізничники скептично налаштовані щодо того, що гроші на будівництво нададуть найближчим часом, хоча не заперечують — підземний перехід таки потрібний. Микола Голік, перший заступник начальника Рівненської дирекції залізничних перевезень:

— Не пригадую, щоб були смертельні випадки на залізничній колії у районі Басового Кута. Але підземний перехід там справді потрібний. Бо навіть якщо облаштувати наземний звуковим сигналом, який попереджатиме про потяг, хіба його діти будуть слухати? Скільки ми їх не застерігаємо, щоб не вилазили на вагони, а все одно забираються і отримують опіки від електричної напруги. Проте для спорудження тунелю, який буде ще й складно будувати, потрібно, перш за все, затвердити проект і фінансовий план в "Укрзалізниці". А остання ще досі у стані реорганізації у публічне акціонерне товариство. Тому навряд чи питання буде вирішено до кінця цього року, хіба що проситимемо закласти фінансування на побудову підземного переходу на 2017-й.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також