Чоловік, якого підозрюють у вбивстві рівнянки та її чоловіка, проведе 2 місяці в СІЗО

2496 0

Ми у соцмережах:

Чоловік, якого підозрюють у вбивстві рівнянки та її чоловіка, проведе 2 місяці в СІЗО

Чоловік сказав, що вбив Олега Соловйова та Яну Козак, а от свою провину він не визнає.

Констянтин Безрук проведе 2 місяці в слідчому ізоляторі без можливості внесення застави, такий запобіжний захід для нього обрав суддя Київського районного суду Харкова. Про це повідомляє кореспондентка Громадського радіо Софія Мітіна.

Натомість, адвокат Констянтина Безрука Дар’я Назаренко вимагала такий самий запобіжний захід, однак з можливістю внесення застави у розмірі 500 тис. грн. Захисниця підозрюваного повідомила суду, що за словами її підзахисного, вбитий Олег Соловйов його тримав на дачі два тижні та поїв невідомою речовиною.

- Мій клієнт каже: Соловйов утримував його на його ж дачі у Зміївському районі 14 днів. Що той займався езотерікою і примушував пити якусь воду, погрожував підзахисному. Коли він звернувся у поліцію і попросив: «врятуйте мене від цього Соловйова»,— ніхто не відреагував. Він розповідає, що загиблий з його сім’ї погрожував розправою, — говорить Дар’я Назаренко.

Сам Константин розмовляв з журналістами неохоче, але ж сказав, що родину вбив, а от свою провину не визнає.

Журналісти: Ви відчуваєте себе винним?

Підозрюваний: Ні.

Журналісти: Тобто свою провину ви не визнаєте?

Підозрюваний: Не визнаю.

Журналісти: А навіщо ви це зробили?

Підозрюваний: Я не хочу з вами розмовляти, вам цього не зрозуміти.

Журналісти: У поліції повідомили, що загиблий заборгував вам 100 тисяч доларів, через що ви його і вбили. Це так?

Підозрюваний: Ні, це повна маячня. Він просив у мене гроші, але я йому нічого не давав.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, 24 серпня близько десятої години ранку, Константин Безрук увірвався до квартири Олега Соловйова та вбив його 4 пострілами, окрім цього він зробив шість пострілів у колишню дружину Соловйова та три— у їхню 12-річну доньку. Соловйов і дружина загинули на місці, дівчинка вижила і наразі її життю ніщо не загрожує.

Про подію до поліції повідомила сусідка, хоча в квартирі ще знаходились батьки загиблого, їх Константин не зачепив. Перед тим, як дівчинку госпіталізували, вона повідомила правоохоронцям, що це зробив «дядя Костя». Поліцейські одразу ж оголосили план «Сирена», завдяки чому Констянтина Безрука знайшли вже за півтори години. Патрульні виявили його у власному авто, в якому було три одиниці зброї та 200 тис. грн.

Основна версія вбивства на думку слідства: вбитий заборгував Безруку 100 тисяч гривень, однак підозрюваний цей мотив відкидає. ‌Прокуратура ж сьогодні наполягала на запобіжному заході у вигляді тримання під вартою на два місяці без можливості внесення застави. Спікер прокурора Харківської області зазначила, що обвинувачення вбачає три причини для такого суворого запобіжного заходу.

- Перша підстава— це можливість переховуватися від слідства, як ви знаєте, підозрюваний був затриманий в власному автомобілі з великою сумою грошей. На думку слідства, це може говорити про те, що особа намагалася втекти з Харківської області, або ж з країни. Другий ризик— це можливість впливати на потерпілих та свідків. І третій ризик— це можливість скоєння аналогічних злочинів,— зазначила Дубовик. ‌

Прокуратура інкримінує Констянтину Безруку статтю «навмисне вбивство» та «замах на вбивство». Чоловікові загрожує довічне ув’язнення. ‌


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також