Підприємець возив із Польщі до України м’ясопродукти за підробленими документами, але винним себе не вважає

1533 0

Ми у соцмережах:

Підприємець возив із Польщі до України м’ясопродукти за підробленими документами, але винним себе не вважає

На діяльність киянина, який був директором Товариства з обмеженою відповідальністю, зареєстрованого у Волинській області, Департамент боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Державної митної служби України звернув увагу ще в червні 2021 року.

Співробітники Департаменту звернулися із запитом до митних органів Польщі про надання адміністративної допомоги у проведенні перевірки щодо дотримання законодавства України з питань митної справи при ввезенні на митну територію України товару «свинячі м’ясопродукти» на адресу волинського ТзОВ.

І польські митники повідомили, що експортер не має жодних перерахованих у запиті документів, митних декларацій щодо ввезення на митну територію України м’ясної сировини.

Встановивши невідповідність даних, митники склали на директора фірми протокол про вчинення адміністративного правопорушення за ч. 1 статті 483 Митного кодексу України та скерували для розгляду до місцевого суду.

Захисник директора фірми, не погодившись із позицією суду першої інстанції, який визнав його підзахисного винним у порушенні митних правил, оскаржив рішення суду до Рівненського апеляційного суду. Він наполягав на скасуванні постанови суду та закритті провадження у справі за відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Рівненський апеляційний суд залишив рішення місцевого суду без змін. Тобто за неправомірні дії суд визнав директора фірми винним у незаконному переміщенні товару через митний кордон України та наклав на нього штраф в розмірі 100% вартості свинячих м’ясопродуктів із конфіскацією товару. Загальна сума збитків, яку зазнав підприємець, складає майже 10 мільйонів гривень.

 

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також