Підсумки жнив та плани ТОВ «Агрохолдинг Зоря»

853 0

Ми у соцмережах:

Підсумки жнив та плани ТОВ «Агрохолдинг Зоря»

Осінній день помережаний сонцем, вітром та сіро-зеленими барвами. Великі вже сірі голови важко схилили до землі соняшники. Зелений на обрії ліс, зелені комбайни та кольорові автомобілі на полі за селом Зоря Рівненського району. Тут завершують збирати соняшник. Вже на останніх площах із 1200 гектарів.

на фото: Дмитро Попрожук

— Уже зібрали понад тисячу гектарів соняшнику. Тут площа близько 80 гектарів. Урожайність 3,5 тонни з гектара, — розповідає агроном ТОВ «Агрохолдинг Зоря» Дмитро Попрожук. — Після дощів зерно трохи вологе, тому доводиться підсушувати. На цьому полі працює комбайн «клас люксіон», навантажувач, одна пожежна машина і два вантажних автомобілі, що відвозять на елеватор насіння соняшнику. Ще збираємо кукурудзу в селі Білів і завершуємо посів озимої пшениці — засіяли вже на площах понад 800 гектарів.

На процесі збору цьогорічного врожаю далися взнаки погодні умови, торік в цей час ці культури вже були на складах. А зараз ще 700 гектарів кукурудзи тільки чекають своєї черги. Проте керівництво агрохолдингу з оптимізмом оцінює всі сюрпризи природи і вірить, що вирощений урожай вдасться зібрати вчасно.

Михайло Клєщевніков

— Кожен рік в аграрному секторі особливий. Завжди є плюси і мінуси. Цього року ми зіткнулися із такою проблемою, як нестача вологи та прохолодне літо, — ділиться таємницями господарювання директор ТОВ «Агрохолдинг Зоря» Михайло Клєщевніков. — Але наразі маємо досить непоганий врожай у нашій зоні. Вже зібрали озиму пшеницю, ячмінь, ріпак. Достатньо високі показники. Ріпак дав майже три тонни з гектара, пшениця на рівні 5,5 тонни з гектара. Також хороший урожай соняшнику. Є кому, є чим і є що збирати. У нас підібрано серйозний колектив фахівців.

ТОВ «Агрохолдинг Зоря» — підприємство з різними напрямками виробництва. Тут досить різноманітна структура посівних площ, структура посіву. Активно підтримують тут розвиток молочного скотарства, мають свій елеватор.

— У нас замкнутий цикл. Ми вирощуємо, переробляємо, підсушуємо зерно і залізницею відправляємо замовникам, — розповідає Михайло Клєщевніков. — Завдання, над якими працюємо з молодою командою — збільшення ефективності і оптимізація нашого підприємства. Зараз великий обсяг роботи з обрахунку економічної ефективності підприємства. Для цього удосконалюємо наші бізнес-процеси, ретельно і досконало оптимізуємо наш штат, логістику в полі, логістику доставки врожаю на доробку і оптимізацію всіх процесів.

Одне із завдань — партнерські відносини із пайовиками. В агрохолдингу вже виплатили орендну плату власникам земельних наділів. Відрадно, що пайовик може обирати на власний розсуд — готівку або зерно чи цукор. Всі побажання людей тут враховують. А за потреби надають і соціальну допомогу в разі народження дитини, хвороби чи смерті у родині пайовика. Тут керуються принципом: чужих проблем не буває.

Олена ІВАНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також