Пил з Сахари таки дістався Рівненщини

1512 0

Ми у соцмережах:

Фото, відео - Рівне1283

Не перший день мешканці області спостерігають у небі якесь помутніння, а на своїх балконах та підвіконнях знаходять більше дрібної пилюки, ніж зазвичай.

 Як пояснюють синоптики, нині над країною (в тому числі і над Рівненщиною) досі є залишки пустельного пилу - хоч і невеликої концентрації. А найближчими днями повітря стане чистішим.

Ось, що розповіли про пил з Сахари в Українському гідрометеорологічному центрі:

- 30-31 березня на територію України з південного заходу поширилося дуже тепле повітря, африканського походження, середня добова температура перевищила норму на 5-12 градусів. Разом з цим теплом з північної частини Африки переноситься і пил, про що свідчать супутникові знімки. Цей пил створює ефект затуманеного неба, в приземному шарі може спостерігатися імла. Концентрації пилу не перевищують гранично допустимих норм. Найближчої доби така ситуація утримається у більшості областей країни, лише у західних областях завтра вдень атмосферний фронт зумовить дощі, згодом 3-4 квітня дощі пройдуть на більшій частині території країни, зміниться повітряна маса, якість повітря поліпшиться.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також