Пішов на медогляд у Рівному — і помер у лікарні

1651 0

Ми у соцмережах:

Пішов на медогляд у Рівному — і помер у лікарні

«Що ви йому зробили?» — допитуються у лікарів рідні 47-річного Сергія Музики з Радивилівщини. Він проходив військово-лікарську комісію у Рівненській обласній клінічній лікарні, однак раптово помер — після кількох зупинок серця та трьох діб у комі. Цей трагічний випадок трапився ще наприкінці червня. Сім’я померлого вирішила нині надати йому розголосу, щоб добитися справедливого розслідування обставин. Тим часом у медичному закладі створено комісію, яка має ретельно розібратися у тому, що сталося.

Як розповіла журналістам удова Олена Музика, її чоловік Сергій збирався вступати до Нацгвардії і тому проходив огляд у лікарів. До Рівного його направили на дообстеження, після якого мали зробити висновок щодо стану здоров’я. Обстеження робили у різні дні через зайнятість фахівців. Залишалося лише одне, останнє — на нього Сергій поїхав 19 червня.

Оскільки він захотів служити, то відправили обстежитися повністю, — розповідає Олена Музика. — Бо в нього була проблема, він комісований, колись був струс мозку… Ми приїхали автомобілем. Думали, обстежиться і поїдемо додому. Лікар сказав, що треба лягати у лікарню, оформив його. Я його запитую — це для чого? «Так треба».

У лікарні Сергій Музика пролежав два дні, дружина поїхала додому. За словами жінки, у п’ятницю вранці, 21 червня, йому зробили ангіографію судин головного мозку і після того почалася біда…

— Нам же казали, що це просто обстеження. Після чотирьох днів, після реанімації, коли чоловіка не стало, то виявилось, що це було оперативне втручання… Ми думали, що це просто як МРТ чи УЗД. Зайшов на 15 хвилин і вийшов. Чоловік мені ще фотографію прислав, що біля операційної. Він сам ногами туди прийшов. Я кажу: «А чому в операційній? Що ж це за обстеження таке?». Чоловік сказав: «я не знаю», — згадує удова померлого.

З операційної пацієнта перевезли до реанімації. Як же вийшло так, що з 21 по 24 червня Сергій Музика був у комі, а потім помер — після третьої зупинки серця? Родичі кажуть, що госпіталізував його завідувач інсультного центру. Спочатку їх заспокоювали, що нібито «всі органи працюють, тільки потрібно зняти набряк головного мозку — і він задихає». Донька померлого Віта стверджує, що лікар, який проводив ту процедуру, не відповідав на телефонні дзвінки.

У медичному закладі кажуть, що опрацьовують різні версії того, що сталося. Не виключають, що такі тяжкі наслідки міг спричинити препарат, який використовували при проведенні процедури — пацієнту ввели спеціальну рідину, щоб оцінити його кровотік.

Максим Барса, медичний директор з хірургії обласної лікарні:

— Одне втручання було планове, інше втручання — ургентне, внаслідок отриманих ускладнень під час першого. З лікарем контактували до госпіталізації в лікарню, пацієнт прийшов на планову госпіталізацію і на планове обстеження. Опрацьовуються різні варіанти. Одна з версій — це побічна дія препарату. У Держлікслужбу подано екстрене повідомлення про побічну дію лікарського засобу. Зараз препарат вилучений і не використовується. Додатково очікується результат гістологічного дослідження.

Наступного дня після смерті чоловіка Олена Музика звернулася до поліції. Правоохоронці кажуть, що розпочато досудове розслідування — за фактом неналежного виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником.

— У рамках кримінального провадження вирішується питання щодо вилучення медичної документації. Слідчі дії тривають, — каже речниця обласної поліції Марія Юстицька.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також