Після прибирання з «хімією» повітря в квартирі більш забруднене, ніж на вулиці

1190 0

Ми у соцмережах:

Після прибирання з «хімією» повітря в квартирі більш забруднене, ніж на вулиці

У складі побутової хімії, яку зазвичай використовують вдома, можуть бути компоненти, що становлять загрозу для здоров’я. Вони здатні стати причиною головного болю, нудоти і не тільки.

Пральні порошки. Неважливо як прати, вручну чи машинкою-автоматом, все одно ми вже вдихаємо дрібні частки порошку. Вони потрапляють на слизисту оболонку дихальних шляхів і викликають алергію або запалення. А при ручному пранні, стикаючись зі шкірою, порошок легко потрапляє в кров крізь розпарені пори. Бавовна, шерсть, напівшерсть ще довгий час зберігають у собі порошок після прання. Коли купуєте порошок звертайте особливу увагу на вміст ПАРів (поверхнево-активні речовини) і фосфатів, яких не повинно бути більше 5%. Особливо небезпечні підроблені порошки, де може міститися необмежена кількість шкідливих елементів. Рекомендується використовувати лише рідкі засоби або у формі капсул.

Засоби для миття посуду. Ні в якому разі не лийте миючий засіб на тарілку, можна лише крапнути декілька крапель на губку, і змивайте тарілку не менше 15 секунд. У рідких миючих засобах для посуду міститься найбільша кількість шкідливих активних речовин, тому варто мити посуд якісно або ж просто купити посудомийну машину. Для ручного миття посуду рекомендується використовувати засоби на основі натуральних жиророзчинних олій. І не варто забувати про звичайну соду, яка теж цілком може впоратися із забрудненнями.

Заcоби для догляду за пластиком, керамічними поверхнями і плитами містять особливо шкідливі феноли, крезоли, які викликають порушення роботи внутрішніх органів. Особливо вони впливають на роботу нирок, печінки, шлунка, також можуть викликати головні болі й запаморочення.

Не дивно, що повітря на вулиці в 4 рази чистіше, ніж в наших квартирах, особливо після прибирання «домашнє» повітря відразу забруднюється в 7 разів! Якщо користуєтеся цими засобами, обов’язково одягайте гумові рукавички, а після прибирання використовуйте засоби з натуральними інгредієнтами, наприклад, з апельсином, виноградними кісточками, лимоном.

Можна скористатися більш безпечними методами прибирання — пісок, глина або рідке мило. Також добре підійде оцет — він видаляє плями і дезінфікує. Але після такого прибирання необхідно добре провітрити приміщення.

Миючі засоби для вікон і дзеркал з використанням аерозолів подвоюють шкоду хімічних речовин на організм людини. Наприклад, мікрочастка ізопропанолу характеризується як вибухонебезпечна отруйна речовина, яка може спалахнути навіть при температурі 25 градусів.

Отже, краще використовуйте рідкі речовини, замість аерозолів, і не забувайте про гумові рукавички. Також можна використовувати народні засоби, перевірені багатьма століттями: на 2 столових ложки соди додати 0,5 л води. І користуйтеся головним правилом — ніколи не змішуйте різні побутові засоби, що може спровокувати різні хімічні реакції.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також