Півроку на посаді — і вже впіймана на хабарі у Рівному

12602 0

Ми у соцмережах:

Півроку на посаді — і вже впіймана на хабарі у Рівному

У Рівному є маловідомий підрозділ Інституту ветеринарної медицини Національної академії аграрних наук України — Дослідницька станція епізоотології. Знаходиться він на вулиці Князя Володимира, 16 навпроти РДГУ. Торік в установі змінився керівник, проте мало хто на це звернув би увагу, якби Юлія Мандигра, яка прийшла на цю посаду, не спробувала здати одне з приміщень станції в оренду за відповідну грошову винагороду. І тепер постане перед судом за хабарництво.

Як повідомляє Департамент стратегічних розслідувань, жінка вимагала 20 тисяч гривень з місцевого підприємця. За це обіцяла надати в оренду нерухомість, що перебуває на балансі очолюваного нею підрозділу. Затримали посадовицю під час отримання першого «траншу» — 18 тисяч гривень — в порядку ст. 208 КПК України.

Ще 2 березня Юлія Мандигра була на роботі, спілкувалася з колегами. Сьогодні, кажуть працівники станції, на роботі її не видно. Проте телефонувати їй і запитувати, що сталося, чомусь побоюються.

Нам вдалося вийти на контакт з директором Інституту ветеринарної медицини в Києві Сергієм Ничиком, який прокоментував:

— Офіційно нічого підтвердити вам не можу. Вчора зі мною зв’язалися працівники рівненської станції і повідомили, що п.Юлію начебто затримали на хабарі. Телефон у неї відібрали, тому вийти на зв’язок з нею неможливо. Її адвоката я не знаю, тож чекаємо якогось офіційного оголошення від правоохоронних органів.

Юлія Мандигра довгий час працювала в установі. У червні минулого року, коли звільнився попередній керівник, її було призначено виконувачкою обов’язків. Вона пройшла конкурсний відбір на посаду керівника станції, за неї проголосували 100% колективу. У серпні вона приступила до виконання обов’язків.

Питань до виконання роботи у мене не було: всю документацію здавала вчасно. Коли я приїздив на станцію наприкінці січня цього року, не помітив на її території жодної сторонньої підприємницької діяльності.

Справа в тому, що приміщення станції не можна здавати в оренду без погодження президією Академії аграрних наук. Ніяких заяв і пропозицій від Юлії Мандигри з цього приводу не надходило. Можливо, вона хотіла здавати приміщення під якісь склади, бо навряд чи там хтось би здійснював якусь підприємницьку діяльність. Проте мені про це нічого не відомо.

Наразі правоохоронці готуються до оголошення посадовиці підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара у значному розмірі). За це передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Тим часом «РВ» також вдалося дізнатися, що Юлія Мандигра сама виховує двох синів. А її чоловік — Олександр Мандигра сидить в тюрмі за те, що вчинив замах на вбивство продавчині в Бармаках. Тричі вистріливши в дівчину, він ще й перерізав їй горло. Але дівчина вижила. Олександр Мандигра відбуває строк 12 років.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також