Плюси зеленого чаю

746 0

Ми у соцмережах:

Плюси зеленого чаю

На сьогодні відомо понад 300 сортів зеленого чаю. Він нормалізує рівень холестерину та цукру в крові, зміцнює стінки судин, знижує артеріальний тиск. Зелений чай тонізує нервову систему і заряджає енергією, а крім того — допомагає схуднути.

Калій — один із головних макроелементів зеленого чаю. Тут його в 1,5 раза більше, ніж у куразі. Тим, хто худне, він життєво необхідний, адже стимулює роботу нирок, змушуючи їх виводити продукти жирового розпаду та зайву рідину, яка затримується в надто вгодованих тілах.

Вітамін С не тільки змушує організм активніше спалювати жир, але й захищає від вільних радикалів, що утворюються при цьому процесі. У зеленому чаї аскорбінової кислоти у 4 рази більше, ніж у лимоні, та у 10 разів більше, ніж у чорному чаї. Будучи потужним антиоксидантом, вітамін С не дозволяє вільним радикалам руйнувати мембрани клітин і молекули колагену, що підтримує шкірний каркас, не даючи шкірі обвисати під час схуднення.

Вітамін Р славиться антиоксидантним ефектом, посилює аналогічну дію вітаміну С. За його вмістом листя зеленого чаю випереджає всі відомі рослини. У гречки 61 одиниця вітаміну Р, а чайному листі — 85. 3–4 чашки чаю задовольнять добову потребу в цій речовині в тих, хто скидає вагу.

Катехіни зеленого чаю (допомагають знизити вагу, мають Р-вітамінну активність) за силою антиоксидантного ефекту в 10 разів перевершують вітамін Е і в 20 разів — вітамін С! У чорному чаї катехіни перебувають в окисленому стані, в якому від них мало користі.

Кофеїн підвищує рівень обміну речовин та розщеплення підшкірного жиру. Його в чайному листі в 1,5–3 рази більше, ніж у кавових зернах, але при цьому він діє м’якше, не викликаючи почастішання пульсу та безсоння, оскільки виступає не ізольовано, а в комплексі з таніном.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також