Почалися гриби, а з ними — отруєння

1544 0

Ми у соцмережах:

Почалися гриби, а з ними — отруєння

Перший випадок отруєння грибами в нашій області зафіксували 20 червня, а на сьогодні від вживання лісового делікатесу вже потерпіли дев’ять чоловік, у тому числі троє дітей. Останній випадок, у Бистричах Березнівського району, був найбільш масовим. Там отруїлась ціла сім’я з п’яти чоловік.

Перший випадок отруєння грибами в нашій області зафіксували 20 червня, а на сьогодні від вживання лісового делікатесу вже потерпіли дев’ять чоловік, у тому числі троє дітей. Останній випадок, у Бистричах Березнівського району, був найбільш масовим. Там отруїлась ціла сім’я з п’яти чоловік. На щастя, бистричани швидко зорієнтувалися і, відчувши неладне, попутним транспортом вночі прибули до Березнівської райлікарні, де їм надали необхідну допомогу. Тож поки що жодного смертельного випадку після отруєння грибами на Рівенщині не було. Основною причиною отруєнь, за словами інженера відділу харчування обласної санепідемстанції Галини Галуги, стало недотримання технології приготування грибів. Хоча були випадки, коли люди вживали гриби, не рекомендовані до вживання, як, наприклад, синюшки. Тому варто звернути увагу не лише на те, які гриби збирати, а й на те, як їх готувати. «Правильна» технологія передбачає попереднє замочування грибів у підсоленій воді, подвійне відварювання, зливання води після кожного відварювання і заміну її на чисту. Окрім цього, гриби не радять вживати дітям до 14 років, людям, які мають хвороби органів травлення, печінки тощо.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також