“Подібні садочки бачив тільки у Києві”: Сергій Бабак про BabyLand

1287 0

Ми у соцмережах:

“Подібні садочки бачив тільки у Києві”: Сергій Бабак про BabyLand

Перебуваючи на Рівненщині з візитом голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак відвідав перший приватний ліцензований садочок в Рівному “BabyLand”, що знаходиться у ЖК «На Щасливому». Разом з ним на зустріч приїхали – народний депутат від Рівненщини Дмитро Соломчук та експертка з питань охорони здоров’я Оксана Дмитрієва. Побаченим залишився задоволеним. Назвав дошкільний заклад зразковим та таким, який заслуговує на підтримку від бюджету.

Директорка закладу  Ірина Петрик-Щокова влаштувала гостям екскурсію та одразу звернула увагу на інклюзивність приміщення:
 - У нас немає порогів, коридори достатньо широкі, щоб ними могла проїхати дитина на візку. До того ж ми запустили ліфт для пересування діток, які не можуть ходити самостійно. Поки що таких дошкільнят у нас немає, проте ми готові їх приймати.


Сергію Бабаку продемонстрували корпус кухні та кімнати для видачі їжі в групах, де все оснащено за останніми сучасними вимогами.
- У нас немає напівфабрикатів, їжі, яка довго зберігається чи будь-яких шкідливих інгредієнтів, - зазначила Ірина Петрик-Щокова. - Ми дбаємо, аби наші діти вживали усе свіжоприготовлене. Також враховуємо побажання батьків, якщо їх дитина має харчову алергію.
Гостям продемонстрували спортивний зал, в якому діти щодня займаються фізкультурою. До речі, вчитель фізкультури має освіту й реабілітолога, тож при необхідності може проводити додаткові заняття для діток, що мають проблеми з фізичним розвитком. Поблизу також розташований масажний кабінет, кімнати, де з дошкільнятами займаються арт-терапією та вивченням англійської.


Кожна з 10 груп для діток віком 2 – 6 років у “BabyLand” обладнання підлогою з підігрівом, датчиками температури повітря, які автоматично підтримують комфортні умови перебування діток всередині, камерами відеоспостереження.
На прогулянкових майданчиках використане спеціальне покриття, яке убезпечує дитину від травм в разі падіння.


Сергію Бабаку та іншим гостям також продемонстрували медичний блок, де є кімнати для діток, які захворіли, і окремий вихід із садочка на випадок, якщо в дитини виявлена хвороба, що поширюється повітряно-крапельним шляхом. У закладі побудована власна господарська частина, де перуть і прасують одяг, виконують інші необхідні роботи для забезпечення комфортного перебування в дошкільному закладі малюків.


Наприкінці візиту Сергій Бабак поділився своїми враженнями:
 - Чудовий садочок! Дуже вразив! Я бачив подібні тільки в Києві. Хотілося б, щоб таких садочків було більше. Найкращий маркер – це діти. Вони тут проводять час і навчаються, цей простір для них. Основна задача будь-якого навчального закладу – зробити дитину щасливою. Цьому закладу це вдається. А найбільше, що мене тут вразило – сучасна соляна кімната. Це унікальна річ, якої не бачив в інших місцях, які відвідував.
Законодавством передбачена підтримка таких навчальних закладів. Приватні дитсадки, які мають ліцензію, можуть претендувати на фінансування з бюджету. Ми налаштовані на те, щоб держава допомагала приватним садочкам, як от “BabyLand”.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також