Покарають за крадіжки газу 11 сарненців

1453 0

Ми у соцмережах:

Покарають за крадіжки газу 11 сарненців

Із початку 2020 року фахівці Сарненського відділення АТ «Рівнегаз» виявили 11 випадків несанкціонованого відбору природного газу, в тому числі і втручання у роботу лічильника газу з пошкодженням пломб.

Відповідно до законодавства, за крадіжку газу порушникам були нараховані відшкодування за завдані державі збитки, сума яких становить майже 770 тис. грн.
-  Порушення роботи лічильника важко приховати. Втручання легко розпізнати за наявністю характерних механічних пошкоджень на відліковому механізмі і пломбах. А також, за підробленими пломбами, якими споживачі не рідко намагаються замінити пошкоджені оригінальні пломби,  -розповідає начальник Сарненського відділення АТ «Рівнегаз» Василь Дебелий.

Після зафіксованого факту втручання у роботу лічильника споживач зобов’язаний оплатити завдані державі збитки за незаконне використання блакитного палива. Розрахунок суми збитків проводиться згідно з Кодексом газорозподільних систем, де враховується кількість прописаних у приміщенні людей, кількість підключених газових приладів та розмір опалювальної площі.

Начальниця управління зовнішних комунікацій Світлана Сабанюк наголошує, що втручання в роботу лічильника не лише завдає фінансової шкоди державі, але ставить під загрозу безпеку оточуючих. Оскільки будь-які несанкціоновані втручання в газову мережу можуть стати причиною витоку газу та його накопичення в приміщенні, що призведе до вибуху.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також